Mari Mathillas Røsvik

Student

Liker

Vind i håret, Sydentur, Bokorm, Quiz, Musikk på øret, Synger, Traktekaffe, Te, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Dans

Jobb

For tiden er jeg først og fremst student. Jeg er i skrivende stund godt i gang med første år på masterstudiet innenfor Materialvitenskap for Energi og Nanoteknologi ved UiO. Ved siden av studiet har jeg mange småjobber som omhandler vitenskapsformidling; leksehjelp i Ent3r, labveileder for elever på skolebesøk og kjemi/vitenshow på ulike arrangementer.

Utdanning

Det jeg synes er mest interessant med utdanningen min er at vi lærer så mye om hvorfor funksjonelle (elektriske, magnetiske, osv.. ) materialer har de egenskapene de har, og hvordan vi kan skreddersy materialegenskaper som et ledd i å løse utfordringer med f.eks. trygg og ren energiproduksjon og energilagring. Jeg valgte denne utdanningen delvis fordi jeg ikke greide å bestemme meg for hva jeg likte best av fysikk og kjemi (og denne utdanningen har begge deler), og delvis fordi jeg så på nanoteknologi som en spennende mulighet til å oppdage og lage helt nye ting, og forhåpentligvis gjøre noe bra for verden i samme slengen. Da jeg begynte på UiO kom jeg (nesten) rett fra en 3-årig musikkteaterutdannelse, og jeg var litt nervøs for at realfagsstudentene skulle synes at jeg var rar siden jeg kom rett fra et teatermiljø, som er ganske annerledes enn et realfagsmiljø, men jeg lærte heldigvis fort at det finnes massevis av morsomme og inkluderende realfagsmennesker også!

Om meg

Utenom studiene og de studierelaterte jobbene, jobber jeg litt som stemmeskuespiller, blant annet for en NRKSuper-serie som heter dypet. Det er en utrolig morsom jobb å ha ved siden av studiene og en mulighet til å få utløp for kreativitet og lekenhet samtidig som man får betalt for det ;) Jeg er opprinnelig fra Tromsø, så jeg er (som de fleste nordlendinger) ganske pratsom og direkte, og jeg elsker å diskutere heftig med folk og lære nye synspunkter. Noe av det beste jeg vet er hvis noen greier å overbevise meg om sitt synspunkt i en heftig og saklig diskusjon, for da føles det som om man har fått noe ut av det. Av denne grunnen liker jeg også veldig godt å diskutere i par eller små grupper når man jobber med skolearbeid, for gjennom å diskutere en problemstilling med noen som tenker annerledes enn en selv kan man ofte lære veldig mye og få nye perspektiver på ting. Jeg elsker å synge, se på film, lese bøker, svømme(eller egentlig bade) og å være med engasjerte mennesker.