Marianne Blikø

Overingeniør - NTE Nett AS

Liker

Utendørs, Våt i håret, Backpacker, Sydentur, Bokorm, Digital, Quiz, Musikk på øret, Brettspill, Håndverker, Casual, Kaffe Latte, Traktekaffe, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Sjefete, Forskning, Sko

Jobb

Jeg jobber i et stort nettselskap, hvor vi forsyner over 85.000 kunder med elektrisk energi. Hovedoppgavene mine består i stor grad av å gjøre analyser på nettet, for eksempel hvis en kunde ønsker å etablere et stort industriområde som krever mye strøm, eller hvis noen ønsker å produsere strøm og sende tilbake på nettet. Jeg er ansvarlig for to store geografiske områder i nettet vårt, hvor jeg leder en gruppe som skal holde det overordnede blikket på hele området, for å se hvilke endringer vi ser de neste 20 årene, og for å legge planer etter dette. I denne jobben får jeg stor bruk for elkraftbakgrunnen jeg har fra NTNU, samt bruk av IKT-verktøy. Det er sjelden to dager som er like, og jobben er veldig variert og interessant. Jeg har fått mye ansvar - noe som helt klart gjør jobben ekstra spennende!

Utdanning

På videregående hadde valgte jeg i stor grad realfag som matte, fysikk, teknologi- og forskningslære og geofag. Mye av grunnen til dette var nok fordi jeg var så glad i faget naturfag, både på ungdomsskole og videregående. Da jeg var ferdig på videregående var jeg veldig usikker på hva jeg ville gjøre videre. Jeg vurderte å bli flygeleder, advokat og lærer. Jeg landet til slutt på at jeg ville studere til å bli sivilingeniør på NTNU. Jeg valgte Energi og miljø fordi jeg var interessert i miljøutfordringene vi står overfor og fordi navnet hørtes tiltalende ut. I tillegg hadde jeg deltatt på NTNUs jentedag, og møtt mange andre jenter i samme situasjon som meg. Jeg har fortsatt venner fra denne dagen, og den gjorde overgangen til universitetet mindre skummel. Studiet var ikke som jeg hadde tenkt, men det var allikevel veldig spennende. Det var mye teori, og fagene krevde at jeg jobbet mer enn jeg hadde gjort på videregående. Men det gjorde det enda mer fantastisk da lyset gikk opp og jeg skjønte sammenhengene. I tillegg hadde vi et fantastisk godt studiemiljø, og uendelig mange foreninger og verv å engasjere seg i. Etter et utvekslingsår til Australia med svært gode forelesere var jeg overbevist om at elektriske kraftsystemer var riktig studieretning for meg. Da jeg kom hjem fra utveksling skrev jeg en masteroppgave om "forbruksprofiler for framtidens husholdningskunder" hvor jeg så på hvilke endringer vi har gjort i energi- og elektrisitetsforbruket vårt den siste tiden, og hvilke endringer vi ser i tiden framover.

Om meg

På fritiden min driver jeg med dykking. Det er fantastisk deilig å komme ned i den stille sjøen, hvor jeg kun hører min egen pust. Det er et myldrende liv, og jeg tar meg selv i at jeg kan ligge i flere minutter å studere en liten krabbe som jobber for å flytte rundt på steiner. Jeg liker også å reise, og skulle gjerne besøkt alle land i verden. Jeg har heldigvis mange reiseglade år igjen! Når jeg er hjemme er jeg hobbygartner på den bittelille terrassen min, og jeg er også glad i brettspill, quiz, baking, sying og alt annet mellom himmel og jord som er gøy!