Marius Andresen

Daglig leder - K8 industridesign AS

Liker

Utendørs, Langtur, Vind i håret, Gambling, Backpacker, Bokorm, Quiz, Brettspill, Synger, Håndverker, Hund, Casual, Sporty, Espresso, Te, Fargerik, Spraglete, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Sjefete, Forskning, Astronomi, Superhelt, Dans, Design, Barn, Fargeblyanter, Arkitektur

Jobb

I jobben min hjelper jeg menneseker med gode ideer om produkter eller tjeneter til å virkeligjøre denne ideen: fra idè til ferdig produkt. Vi gjør undersøkelser om mennesklige behov og produkter, tegner, diskuterer, organiserer workshops, bygger modeller, konstruerer i 3D på data, skriver søknader, følger opp produksjon, 3D printer, tenker ut nye innovative løsninger, bygger modeller, tester prototyper, forbereder tilbud og budsjett, tenker på forretningsmodeller og skaffer finansiereing til små entrepeneur-prosjekter. I disse prosessne må vi være: kreative, ha kunnskap om form og farge, konstruksjon, materialer, produksjonsprosesser, mennesker og menneskelig oppførsel. Å være industridesigner er et av de fagene hvor du får bruke for absolutt alt man lærte på skolen.

Utdanning

Jeg ønsket ikke å gå videre med tung matematikk,og bli typisk maskiningeniør, men likte realfagene i tillegg til å tegne og forme ting. Det yrket som gjorde at jeg fikk brukt og kombinert all den generelle kunnskapen fra videregående var produktdesign/industridesign. Hver dag får jeg bruk for matematikk, norsk og fysikk kunnskapene jeg lærte på vdg. Særlig glede har jeg av hoderegning og automatiseringen fra matematikken i møte med andre(!) samt bruk av enkle formler innen fysikk og matematikk. Overgangen fra vidergående var nok ganske stor med tanke på arbeidsmengde, men det merket jeg ikke så godt, da det var et veldig engasjerende og morsomt studie.

Om meg

For det først er jeg far til to jenter på 6 og 9 år. Det er i seg selv morsomt og inspirerende. Ellers ha jeg akkurat begynt å vind-surfe, og jobber med is og snø arkitektur om vinteren og har kjøpt meg nye carving ski for å holde tritt med barna mine i slalombakken:) Kan vel si at det er flytende overganger mellom jobb og fritid, da jeg bruker mye tid på entrepeneur-skap og utvikle ideer og produkter, særlig for mennesker som bor uten tilgang til strøm.