Marius Øgård

Leder for utviklingsavdeling - Hymatek Controls AS

Liker

Treningssenter, Fotballfanatiker, Traktekaffe

Jobb

Nå jobber jeg som ansvarlig for utviklingsavdelingen i Hymatek Controls AS. Vi er en mellomstor bedrift som jobber med turbinregulering og magnetisering til vannkraft. Jeg jobber med veldig mange dyktige folk og det er utrulig givende å lære av alle disse dyktige folkene. Det viktigste jeg tok med meg fra skolen var måten jeg tilnærmer meg problemer og evnen til å lære nye ting. Det fine med å utdanne seg som ingeniør er at man er ekstremt fleksibel og ikke må jobbe med akkurat det man spesialiserte seg i under utdanningen. Min rolle gjør at jeg involverer meg i alle organisasjonens ledd. Fra utfordringer i nåværende prosjekter, nye utviklingsprosjekter og salg av nytt utstyr.

Utdanning

For min del er det folkene man studerer med som gjør at man trives. Det er utrulig mye bra folk som har mange av de samme interessene som meg og som virkelig brenner for faget. Det er veldig givende å jobbe med slike folk. Det beste med utdanningen er at man går på den mest ettertraktede skolen for ingeniørutdanning i Norge. Skolen har et godt rykte og det skyldes at det er gode forelesere, gode og vanskelige fag og du vil utvikle deg enormt som person gjennom utdanningen. Det at man kommer inn i et så stort studentmiljø gjør at det er noe for absolutt alle. Det fins en organisasjon eller en klubb for alle mulige interesser og hvis du ikke finner en som passer til din interesse, så er det bare å starte den selv. Det fins folk med de samme interessene i Trondheim. Det er jeg sikker på. Jeg har alltid hatt en interesse for å vite hvordan ting fungerer og fra jeg var liten av brukte jeg tiden min på å åpne diverse elektronikk for å se hvordan ting faktisk fungerte. Jeg tok en alternativ vei for å bli ingeniør fordi jeg ikke viste at jeg ville bli det når jeg begynte på videregående. Det var først under den praktiske utdanningen at jeg virkelig så alle de spennende utfordringene som man kan jobbe med som ingeniør.

Om meg

Personlig så har jeg veldig stor interesse for humaniora i tillegg til vitenskapelig utdanning. Det er veldig lite snakk om hvordan teknologien påvirker samfunnet og hvordan vi som mennesker blir påvirket av teknologien. Dette er kunnskap som jeg mener komplementerer godt til studiet mitt og jeg syns det er viktig å utvide horisontene. I tillegg syns jeg samfunnspolitikk er ganske spennende og spesielt på verdenbasis. Det er det som kommer til å påvirke hvordan jeg skal leve når jeg blir eldre og det er viktig å huske at det er mange andre folk på denne planeten. Mye av tiden min ved siden av studiet gikk med til et bil-prosjekt der vi var mange studenter som ville gjøre noe mer praktisk ved siden av studiene og det er veldig artig å få satt til livs all den kunnskapen man besitter. Det å delta i verdens største ingeniørkonkurranse, «formula student» er en spennende utfordring som jeg aldri ville ha vært foruten. Jeg er også veldig glad i landeveissykling og prøver å sykle så mye jeg kan når det er sesong for det.