Marte Ellingsen Tyldum

Business Development Manager Marine Services Europe and Africa - Rolls-Royce Marine AS

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Våt i håret, Vind i håret, Friidrett, Backpacker, Bare tommeltotter, Casual, Sporty, Laid-back, Espresso, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Design, Barn, Fargeblyanter, Interiør, Arkitektur

Jobb

Arbeider med analyser av hvor og også hvordan vi skal reparere og vedlikeholde utstyr levert av rolls-royce marine. Bruker en del matematikk til analysene, men det er også viktlig å forstå teknologien bak både de ulike produktene og også se etter ny teknologi vi kan benytte i reparasjonsarbeidet. Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å være med på å utvikle morgendagens løsninger for kundene.

Utdanning

Jeg var usikker på hva jeg ville bli, om det var ingeniør eller økonom eller kanskje til og med lege. Industriell Økonomi og Teknologiledelse hørtes ut som et bra sted å starte, så jeg tenkte teste det et år og se hva jeg synes. Jeg valgte den tekniske retningen Produktutvikling og Produksjon fordi den var den mest praktiske av de tre jeg kunne velge, samt at de reklamerte med en sykkelbyggekonkurranse med innslag av både sveising og jetmotor ;) Etter to år var jeg fortsatt litt usikker på om dette var midt i blinken og valgte å ta et år fri. Jeg dro til UNIS på Svalbard og tok 6mnd arktisk teknologi men også en 6mnd tur til Namibia for å jobbe som frivillig for Norges Idrettsforbund. I løpet av de 6 mnd på Svalbard lærte jeg mye om hvor viktig den maritime næringen har vært, og vil bli, for Norge, samt hvor drivende utviklingen innen teknologi faktisk har vært. Dette trigget meg til å fortsette utdannelsen, men jeg valgte ta noen fag innen Marin Teknologi der jeg kunne få det inn i. Det siste året jobbet jeg for DNV (nå DNVGL) med å lage en analysemodell for investeringer i skip med isklasse.

Om meg

Jeg, som er trønder, og mannen min, som er Lillehamring, flyttet til Ålesund rett etter studiene først og fremst for å kunne kombinere den flotte naturen i området med spennende jobber innen teknologi. Vi pakket med oss pudderski og stisykler og har vært her nå i snart fire år. Mulighetene Sunnmøre byr på er unike og vi setter stor pris på området.