Marte Wetten

Seniorforsker - Geninova

Liker

Utendørs, Musikk på øret, Håndverker, Hund, Traktekaffe, Best uten boss, Forskning, Biologi, Interiør

Jobb

Arbeidet mitt går ut på å lage et avlsprogram for Elghund, der vi først og fremst ønsker å forbedre jaktegenskapene. Jeg har jobbet mange år med avlsarbeid på laks og gris, og nå skal jeg prøve å overføre de samme metodene til avlsarbeid på hund. Jobben min er først og fremst en kontorjobb, og innebærer mye statistiske analyser. Det beste med jobben min er at jeg kan kombinere det å jobbe med tall og å jobbe med dyr. Samtidig møter jeg veldig mange interessante mennesker som er engasjert i det jeg driver med.

Utdanning

Jeg valgte å gå husdyrfag på ÅS fordi jeg alltid har ønsket å ha en jobb hvor jeg kunne kombinere min interesse for biologi og tall. Gjennom utdannelsen min har jeg lært mye om biologi og anatomi, samtidig som jeg ble god i matematikk og statistikk. Dette bruker jeg daglig i arbeidet mitt. Jeg strevde mest med kjemi, og minst med biologi, trolig fordi jeg synes sistnevnte er veldig interresant. Overgangen fra videregående var stor, fordi jeg samtidig som jeg begynte å studere flyttet fra Østfold til Alta. Da er det langt hjem! Men jeg kom i en fantastisk klasse, og hadde et veldig bra første studieår.

Om meg

Utenom jobben min går det meste av tiden til å følge opp de tre barna jeg har, samt å drive gård. Jeg og mannen min driver en gård sammen hvor vi har kornproduksjon, samt kjøttfè. Vi er begge veldig glade i fysisk arbeide, så det er deilig å komme seg ut etter jobb og i helger. Ellers liker jeg å være på tur, enten i fjellet eller på ski. Dessuten digger jeg å snekre, og pusser gjerne opp. Vårens prosjekt er hønsehus.