Martine Enger

Seniorkonsulent - Bekk Consulting AS

Jobb

Jeg jobber som utvikler i et konsulentselskap som heter Bekk. Det vil si at de leier meg ut til andre bedrifter for prosjekter som krever spesiell IT-kompetanse. I praksis jobber jeg med å lage nye IT-systemer, videreutvikle dem og passe på at de fungerer optimalt. IT-systemer kan være så mangt - det er alt fra apper som Spotify og Snapchat, til Skattemeldingen og nrk.no. I hverdagen jobber jeg mye med problemløsning. Jeg jobber sammen med andre i team, og vi får ofte presentert et problem, et ønske eller et mål fra kunden, så må vi klare å løse det på best mulig måte. Jeg jobber også mye med å overvåke at systemet jeg jobber med fungerer, og hvis det er noen feil, jobber vi mot klokka for å finne årsaken til feilen og rette den. Det skjer noe spennende stort sett hver dag!

Utdanning

Jeg har studert ved Universitetet i Oslo. Først tok jeg en bachelor i matematikk, så gikk jeg videre med en master i informatikk. Jeg likte matte på videregående og valgte derfor å studere det videre på universitetet. I løpet av bachelorgraden hadde vi programmeringsfag, og jeg forsto kjapt at dette var noe for meg. Det er mye logisk tenkning og problemløsning, slik som i matte, men programmering er også kreativt, og man har mulighet til å lage noe helt konkret som man kan se og bruke senere. Det likte jeg! Etterhvert skjønte jeg at en informatikkutdanning er ettertraktet på arbeidsmarkedet. Valget om mastergrad ble derfor enkelt: Programmering er noe jeg synes er veldig gøy, og man er så og si sikret en relevant jobb etter studiene.

Om meg

Jeg har alltid likt realfag og spesielt matematikk. Jeg får ikke direkte bruk for alle fagene fra Blindern i jobben min, og det var mye nytt å lære den første tiden. Det jeg derimot har blitt god på gjennom studiene, er logisk tenking. Det bruker jeg hver eneste dag, og det hjelper meg til å tilegne meg ny kunnskap, noe som kreves i jobben min siden teknologien beveger seg så fort fremover. I min jobb blir man aldri utlært. Når jeg ikke er på jobb bruker jeg mye tid på trening, det lar seg godt kombinere fordi arbeidstiden min er veldig fleksibel.