Mathias Håvåg Bentsen

Prosessingeniør - GE Healthcare

Jobb

Jeg begynte i GE Healthcare som lærling. Da jeg begynte å studere beholdt jeg fast stilling i bedriften og var derfor aktuell som prosessingeniør da jeg ble ferdig. Jeg liker at jobben er variert, noe som gjør fagfeltet mitt veldig bredt. Det kan være utfordrende, men også veldig spennende.

Utdanning

Jeg har alltid vært mer glad i realfagene enn de andre fagene på skolen, men det som gjorde at jeg bestemte meg for akkurat kjemi var arbeidsuken i 10. klasse. Jeg var utplassert på laboratoriet ved den bedriften jeg jobber i nå og syntes det var helt supert. Etter denne uka bestemte jeg meg for at jeg først ville ta fagbrev i laboratoriefag og så, om jeg fortsatt likte kjemisk industri, ta høyere utdanning innen kjemi.

Om meg

Det jeg har drevet mest med utenom skole og jobb er å spille volleyball. Mens jeg studerte i Oslo var jeg så heldig å få spille på et lag i eliteserien. Det ble mye hard trening og mange reiser rundt i Norge for å spille kamper, men det var også utrolig gøy. Det blir ikke like mye satsing når jeg bor i Mandal, men jeg spiller fortsatt. Ellers er jeg veldig interessert i musikk og film.