May-Liss Røsberg Heggland

Produktutvikler hvitost - TINE

Liker

Treningssenter, Utendørs, Vind i håret, Sydentur, Håndverker, Dress-code, Casual, Sporty, Pyntet, Gourmet, Kaffe Latte, Espresso, Te, PC, Teamarbeider, Forskning, Biologi, Design, Mote, Smykker, Sko, Barn, Fargeblyanter, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg jobber hovedaklig med hvitost, og arbeidsoppgavene varier mellom prosjektoppdrag, rådgivning mot meierier, kvalitetsoppfølging og utvikling av nye produkter eller ny teknologi. Hverdagen kan ofte bestå av testing av oster i form av sensorsike bedømmelser og steketester med ost på pizza. Dette utføres både som kvalitetskonstroll for å se om produktene er i henhold til gitte spesifikasjoner, eller som et ledd i utvikling av nye produkt eller endringer i resepter som allerede er i bruk. Noen ganger må en skifte ut ingredienser, prøve nye ingredienser eller justere på mengden av de ulike kjemiske komponenter i produktet (eks. mindre fett, salt). Det er også nødvendig med en systematisk jobbing for å kunne holde orden på resultater av forsøk/tester slik at dette kan presenteres i rapporter. Rapportskriving er også en del av hverdagen, og dokumentasjon er den viktigste delen i vårt arbeid for å kunne vise til det en har jobbet med. Det beste med jobben er at den er veldig variert, og ingen dager er like! Jeg har fått bruk for veldig mye av den kunnspaken jeg har lært gjennom studiene!

Utdanning

Jeg valgte denne utdanningen da jeg alltid har vært veldig interessert i mat og matlaging, samt en stor interesse for biologi og også ernæring. De vanskeligste fag var fysikk og maskinteknologi. Her hadde det vært en fordel å sett ting i praksis før en skal lære det teoretiske. Jeg var meget interessert i realfag før jeg startet, så dette var et ypperlig studie for slike interesser. Opprinnelig hadde jeg ønsket å bli veterinær, så dermed hadde jeg er sterk fordypning i matte, kjemi og biologi fra videregående. Dette gjorde master-studiet mye lettere og jeg tok utdannelsen på kortere tid enn det som er normalt.

Om meg

Utenom jobb har jeg to små barn, så dermed går dagene ofte med til aktiviteter både ute og inne sammen med familien. Ellers liker jeg å trene, og da ganske variert gjennom sykling, løping, styrke, step og pilates. På kveldstid kan jeg gjerne sitte med noe håndarbeid og en kopp med te for å slappe av. Ellers er jeg også opptatt av god mat, og kjøkkenet er dermed flittig i bruk hjemme hos oss!