Merete Asak

Network Consulting Engineer - Cisco

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Våt i håret, Vind i håret, Kaffe Latte, Mac, Pratsom, Barn

Jobb

Jeg var med å arrangere The gathering på Hamar. Jeg hadde fått lov av gutta å være med på nettverkscrew. Cisco sponset arrangement. De ringte meg tre uker etter The Gathering var ferdig, og spurte om jeg ville ha jobb ? Jobben min går ut på å hjelpe bedrifter, selskaper, mennesker og maskiner å kommunisere bedre ved bruk av teknologi. Jeg hjelper forskjellige bransjer til å bruke datanettverk til å gjøre jobben sin ennå mer effektivt, og også mer miljøvennlig! Våre videoløsninger gjør at man slipper å reise like mye som man gjorde før.

Utdanning

Jeg valgte denne utdanningen fordi datanettverk er det morsomste jeg visste om i 1998 ? Jeg vil være ærlig å si at jeg synes matte var både vanskelig og ikke særlig gøy.Det var også grunnen til at jeg valgte NITH fordi man kunne velge teknologi uten å ha fag som fysikk og matte. Jeg ønsket å lære meg programmering og om nettverk og følte at jeg ikke ønsket å kaste bort tid på fysikk og matte som var et krav om jeg skulle gå i Trondheim. Jeg synes det er viktig å understreke at mitt yrke har svært lite til felles med avansert matte! Det er ofte en missforståelse blandt lærere og elever at om du ikke liker matte vil et teknologi-yrke være vanskelig og kjedelig. Logikk må du derimot forstå, men det trengs i de fleste yrker :) Var det noen gang jeg tenkte at jeg hadde valgt feil? Nei. Jeg tror jeg var av typen som stormet frem med et klart mål om å bli veldig god på det jeg likte å drive med.

Om meg

Jeg er vanvittig glad i å være ute. Det spiller nesten ikke noen rolle hva jeg gjør, bare jeg er ute. Fjellturer, klatreturer, kajakk, sykling, langrennsturer over Hardangervidda. Jeg synes det er gøy å gjøre ting som setter meg litt ut av min egen komfortsone ?