Mona Holmø

Vitensenterpedagog - Nordnorsk vitensenter

Liker

Backpacker, Bokorm, Digital, HTML, Håndverker, Hund, Casual, Gourmet, Espresso, Te, Fargerik, Sort-hvitt, Mac, Biologi, Dans, Design, Barn, Fargeblyanter, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg er pedagog ved et av landets vitensentre. Jeg utvikler spennende aktiviteter i realfag og underviser kjemi, biologi og teknologi for barn og voksne. I tillegg utvikler jeg utstillinger innen ulike realfagstemaer til våre lokaler, og er eventansvarlig dvs. utvikler aktiviteter og show for å få folk interessert i realfag.

Utdanning

Utdannelsen min gav meg mye kunnskap om de minste levende organismene - bakteriene - som har eksistert på jorda i minst 3,5 milliarder år. Jeg spesialiserte meg på bakterier som foretrekker ekstreme omgivelser og det er slike livsformer vi leter etter og kanskje engang vil finne på andre planeter. NASA kaller dette for astrobiologi.

Om meg

Jeg er veldig kreativ og dette får jeg brukt mye i jobben min. Vi holder på med mange ulike temaer og prosjekter, så det er aldri en kjedelig dag på jobb. På fritiden er jeg også kreativ - jeg liker å lage ting - mange ulike typer håndarbeid, oppussing og redesign, fotografering, tegning og ulike nerdete prosjekter.