Monica Beate Tvedt

Avdelingsleder - Sopra Steria

Liker

Utendørs, Ekstremsport, Kampsport, Digital, HTML, Musikk på øret, Brettspill, Spiller, Dress-code, Casual, Sporty, Laid-back, Pyntet, Gourmet, Kaffe Latte, Fargerik, Sort-hvitt, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Dans, Design, Barn, Fargeblyanter, Arkitektur

Jobb

Hei! Mitt navn er Monica B. Tvedt og leder en av Norges største systemutviklingsavdelinger. Jeg er ansvarlig for deres faglige utvikling, trivsel og karriere. Hver dag arbeider vi med å skaffe kundeoppdrag for alle våre konsulenter, svare på tilbud og forespørsler som kommer fra markedet og sørge for at bemanningskabalen vår går opp. Jeg er i tillegg økonomisk ansvarlig for avdelingens resultater, noe som betyr at jeg bruker mye av tiden min til å budsjettere, analysere og monitorere hvordan avdelingen til enhver tid gjør det. Her har jeg virkelig fått bruk for kunnskapene jeg fikk i fagene Bedriftsøkonomi og matematikk. Jeg er i tillegg fagansvarlig for Microsoft .NET i selskapet og jobber der med å holde alle våre utviklere oppdatert på siste nytt innenfor Microsoft. Dette krever at jeg selv holder meg oppdatert teknisk og setter meg inn i de teknologier som kommer. Til dette arbeidet kommer min bakgrunn som dataingeniør til nytte og jeg ville ikke hatt mulighet til å være leder innen denne bransjen uten å være utdannet utvikler.

Utdanning

Som utvikler får man den ultimate kombinasjon av å være kreativ, skape noe som gir nytte til samfunnet, løse komplekse problemstillinger og drive med innovasjon - noe som er det beste jeg vet. Jeg har alltid likt å være kreativ. Når jeg var liten elsket jeg å tegne og løse gåter. Som utvikler og leder får jeg gjort dette hver eneste dag. Man designer apper, finner ut hvordan løse problemer, lager noe som andre kan bruke og som kan være med å bedre hverdagen til så mange. Det er noe skikkelig gøy med å ta et studie som består av ord og uttrykk som man ikke har peiling på hva betyr, men som man fort ser at ikke er noe vanskelig i det hele tatt, det er rett og slett bare kjempegøy. Det er som å bygge lego. Man lærer kode, som egentlig bare er engelske ord man setter sammen til setninger og ved å kunne dette språket kan man formulere hva enn man vil. Derfor er utvikling verdens beste yrke. Da kan man lage hva som helst i verden. Det eneste man trenger er en datamaskin, en god stol og noen ideer.