Morten Hansen Jondahl

Stipendiat - Annet

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Best med ball, Fotballfanatiker, Bokorm, Digital, Musikk på øret, Brettspill, Spiller, Håndverker, Hund, Casual, Sporty, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Geologi

Jobb

Jeg er stipendiat ved Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Porsgrunn. Her jobber jeg med en doktorgrad ved å forske på sensorer og matematiske modeller for å gjøre målinger av strømning av boreslam. Jeg studerer samtidig som jeg utfører forskningsarbeid. Det går ut på å studere og lese hva andre har gjort og gjør, samtidig som jeg selv skal gjøre eksperimenter og utvikle matematiske modeller. I denne jobben får jeg bruk for mye av det jeg har lært både gjennom utdanningen min, og tidligere jobber. Samtidig så er jeg på vei inn i et nytt fagfelt, og lærer masse nytt og spennende. Og siden det er en doktorgrad, går jeg enda mer i dybden. Jobben er til tider travel, men også veldig spennende og fleksibel. Jeg styrer mye av tiden min selv, og det gir både frihet og krever disiplin.

Utdanning

Jeg valgte utdanningen fordi jeg ville inn i en bransje der jeg visste det var stort fokus på teknologi. Jeg synes utdanningen var veldig slitsom men samtidig givende til slutt. Å sitte til kl 11 på kveldene og jobbe med oppgaver var faktisk det sosiale alternativet til å gå hjem, samholdet og det sosiale var helt unikt! Fagene var i begynnelsen veldig grunnleggende ingeniørfag, hvor mye av den spesifikke kunnskapen ikke i dag er i bruk. Men under utdanningen ga den en solid plattform for videre fag og forståelse. I tillegg gir den under studiet mulighet til å endre retning, dersom de spesifikke fagene ikke var som forventet. Når jeg tenker tilbake nå så vet jeg at jeg har en utdannelse som gir meg mange muligheter dersom jeg vil skifte jobb, jobbe med noe annet, eller blir tvunget til det. Valgmulighetene er mange med en solid teknisk utdanning. Jeg var nok veldig ensporet i hele oppveksten, på at jeg ville utdanne meg innen realfag. Jeg var derimot ikke forberedt på den store overgangen fra videregående til universitetet, men etter et halvt års tid hadde det sørget for å skjerpe arbeidsmengden, og det gikk greit for både meg og de fleste andre som opplevde det samme.

Om meg

På fritiden min så går mye av tiden til familie og hus. Jeg er pappa til to jenter (2 og 4 år), som jeg bruker så mye tid jeg kan sammen med. Sammen, og sammen med min kone så liker vi å være ute, dra på tur og besøk familie vi har rundt i landet. Vi liker veldig godt å gå på tur både på beina, på ski, eller på sykkel. Jentene liker godt å være med på sykkeltur enten i sykkelvogna, sykkelsete eller på egen sykkel. Ellers så har jeg aldri helt lagt fra meg spill fra ungdomstida, og hvis jeg skal koble av helt for meg selv, så spiller jeg gjerne Civilization, eller Diablo, eller leser en bok. Til tider har vi prosjekter med oppussing hjemme også, og det er veldig fint når jeg har en jobb som jeg har, å gjøre litt praktisk arbeid også.