Morten Karlsen

Siv.ing. - elkraft og direktør - Østfold Energi AS

Jobb

Jeg er i dag ansvarlig for vannkraftproduksjonen i Østfold Energi. Dette medfører at jeg har et totalansvar for vår fornybare energiproduksjon fra vannet kommer ned i våre magasiner, til kraften er solgt i det nordiske energimarkedet. Jeg har ansvaret for 26 ansatte og en årlig omsetning på ca 500 millioner kroner. Som leder for et forretningsområde har man stor påvirkningskraft til å forme egen arbeidshverdag. Dette betyr at jeg kan involvere meg i de prosjektene og prosessene i selskapet jeg synes er mest spennende.

Utdanning

Med en far som er ingeniør, har nok påvirkningen hjemmefra tidlig vært i retning realfag. Hadde tidlig et ønske om å bli ingeniør, mens valg av studieretning/linje nok var mer tilfeldig. Jeg valgte først 3-årig ingeniørhøgskole før jeg fortsatte studiene ved NTNU. På denne måten fikk jeg nok en "mykere overgang" fra videregående skole. Visse fag er selvfølgelig mer krevende enn andre, men med motivasjon og litt hardt arbeid går det meste bra.

Om meg

Er aktiv på fritiden med både golfkøller og saxofon. I tillegg står reiser til varme strøk høyt på prioriteringslisten sammen med familien. Jobber nå i min hjemby Sarpsborg, hvor jeg trives godt både med fritidstilbud, kulturtilbud og nærheten til sjøen.