Morten Sivertsvik

Forskningssjef - Nofima

Liker

Fotballfanatiker, Bokorm, Quiz, HTML, Musikk på øret, Spiller, Hund, Casual, PC, Forskning, Zombie

Jobb

Jeg leder et team av veldig flinke forskere i Nofima som jobber med å løse problemstillinger for Norsk havbruk, fiskeri og matindustri. Jeg prøver også at fjuske litt i forskerfaget som er min bakgrunn. Og det fine med en realfaglig bakgrunn er at det veldig allsidig, jeg bruker å si: du kan ikke lære en økonom ingeniørfag men en ingeniør forstår økonomi intuitivt....

Utdanning

Jeg har utdanning som sivilingeniør (master som det nå heter) innen industriell kjemi ved NTH (eller NTNU), i tillegg tok jeg doktorgraden ved NLH (det som fra januar blir NMBU). Det viktigste med utdannelse er å være nysgjerrig tror jeg. Hvis du alltid søker svaret, koblet mot en logisk sans, så er realfag ett natulig valg. Å studere kjemi i Trondheim er nok det morsomste og mest minnerike jeg har gjort noen gang, og der fikk jeg venner for livet!

Om meg

Jobben er en plass du skal bruke 1/3 av hver hverdag...så min beste anbefaling er få en jobb du kan lære å like (og det er ikke gitt at dette er fra første arbeidsdag). Og når du, som meg, har familie og 3 unger og en jobb du elsker, faller det meste naturlig. Du har alltid tid til å gjøre det du vil, det at alltid snakk om prioritering, Men skal du bli forsker, så må du like faget, du kan nok ikke bruke hele fritiden på frimerkesamlingen. Eller som min lærer i Kjemi på NTH sa, dropp Donald på do, og les faglitteratur!