My Thao Nguyen

Konsulent - Bekk Consulting AS

Liker

Treningssenter, Sydentur, Digital, HTML, Musikk på øret, Brettspill, Synger, Spiller, Katt, Hund, Casual, Laid-back, Pyntet, Kaffe Latte, Te, Fastfood, Fargerik, PC, Mac, Superhelt, Dans, Design, Mote, Smykker, Sko, Interiør

Jobb

For øyeblikket, sitter jeg ute på prosjekt hos NAV (som vil si at firmaet mitt har leid meg ut til denne kunden for å gjøre en jobb de trenger spesiell IT-kompetanse til). Her omskriver vi en gammel applikasjon i et nyere og mer moderne språk, React. Problemet med de gamle appene er at jo eldre de blir, jo færre er det som ønsker å holde på med dem. Til slutt vil det ikke være noen som kan forvalte dem lenger. Derfor er det viktig at man bruker et språk som fokuserer på gjenbruk. En typisk arbeidshverdag brukes på å utvikle nye features, forvalte gamle, samarbeide med designer og kunde for å bli enig om best mulig løsning. Informatikk på NTNU har gitt meg en god innføring i hva IT er og kan brukes til, men det var først da jeg startet å jobbe ordentlig at jeg lærte alt jeg skulle bruke daglig. Motivasjonen er også mye bedre idag ute på jobb, enn det var på studiet fordi det ikke alltid er lett å se hvordan det man lærer kan brukes. Men jeg vil si at alt jeg har lært har kommet meg til nytte på en eller annen måte. Det jeg liker mest med å jobbe som konsulent er at jeg blir eksponert for nye teknologier, roller og prosjekter hele tiden. Som konsulent vil man kunne bevege seg mye mellom prosjekter etter hva man ønsker å bygge kompetanse på. Og da får man bestemt litt selv hva man vil lære og drive på med. Er motivasjonen på plass, så vil man naturligvis kunne gjøre en bedre jobb. :)

Utdanning

Det var egentlig litt tilfeldig, men jeg likte IT1 og IT2. Jeg har alltid likt å lage ting, og det å kunne lage nettsider og animasjoner synes jeg virket kult. Man kan også aldri slå feil med en IT-bakgrunn. I dagens marked er det et konstant økende behov for IT-kompetanse, så det å få seg jobb før studiet er utrolig vanlig når bedriftene konkurrerer for å ansette deg. Overgangen fra videregående var ganske hard - studiemessig og geografisk. Å reise bort fra familie og venner til en helt ny by er ikke lett, men det er en reise jeg har satt veldig pris på i etterkant. Det å konstant komme seg ut av komfortsonen sin er med på å utfordre deg i livet og kompetansemessig. Det viktigste er å aldri slutte å lære seg nye ting for det kommer konstant noe nytt!