My Thao Nguyen

Konsulent - Bekk Consulting AS

Liker

Treningssenter, Sydentur, Bokorm, Digital, HTML, Musikk på øret, Brettspill, Synger, Spiller, Katt, Hund, Casual, Laid-back, Pyntet, Gourmet, Kaffe Latte, Te, Fastfood, Fargerik, PC, Mac, Teamarbeider, Ettertenksom, Superhelt, Dans, Design, Mote, Smykker, Sko, Interiør

Jobb

For øyeblikket, sitter jeg ute på prosjekt hos NAV (som vil si at firmaet mitt har leid meg ut til denne kunden for å gjøre en jobb de trenger spesiell IT-kompetanse til). Her omskriver vi en gammel applikasjon i et nyere og mer moderne programmeringsspråk. Problemet med de gamle appene er at jo eldre de blir, jo færre er det som ønsker å holde på med dem. Til slutt vil det ikke være noen som kan forvalte dem lenger. Derfor er det viktig at man bruker et språk som fokuserer på gjenbruk. En typisk arbeidshverdag brukes på å utvikle nye features, forvalte gamle, samarbeide med designer og kunde for å bli enig om best mulig løsning. Å jobbe som utvikler handler ikke bare om å programmere. Det handler også om å formidle den tekniske kunnskapen du har til ikke-tekniske domene ekspert, slik at begge parter kan finne beste løsning. Informatikk på NTNU har gitt meg en god innføring i hva IT er og kan brukes til, men det var først da jeg startet å jobbe ordentlig at jeg lærte alt jeg skulle bruke daglig. Motivasjonen er også mye bedre idag ute på jobb, enn det var på studiet fordi det ikke alltid er lett å se hvordan det man lærer kan brukes. Men jeg vil si at alt jeg har lært har kommet meg til nytte på en eller annen måte. Du lærer ofte brukte begreper, teknikker og hvordan de skal anvendes. Det at du har vært borti de hjelper masse, og man skal ikke stresse over at man ikke kan noe 100%. Det er ingen skam i å google eller å stille et spørsmål en gang for mye ? Jeg kan anbefale å starte å jobbe som IT konsulent dersom du ikke er 100% sikker på hva du liker av teknologi ennå. Da får du vært innom mange prosjekter på kortere tid uten å låse deg fast til et sted. En typisk arbeidshverdag brukes på å utvikle nye features, forvalte gamle, samarbeide med designer og kunde for å bli enig om best mulig løsning. Informatikk på NTNU har gitt meg en god innføring i hva IT er og kan brukes til, men det var først da jeg startet å jobbe ordentlig at jeg lærte alt jeg skulle bruke daglig. Motivasjonen er også mye bedre idag ute på jobb, enn det var på studiet fordi det ikke alltid er lett å se hvordan det man lærer kan brukes. Men jeg vil si at alt jeg har lært har kommet meg til nytte på en eller annen måte. Det jeg liker mest med å jobbe som konsulent er at jeg blir eksponert for nye teknologier, roller og prosjekter hele tiden. Som konsulent vil man kunne bevege seg mye mellom prosjekter etter hva man ønsker å bygge kompetanse på. Og da får man bestemt litt selv hva man vil lære og drive på med. Er motivasjonen på plass, så vil man naturligvis kunne gjøre en bedre jobb. ?

Utdanning

Hvordan jeg endte opp med å velge informatikk var fordi jeg likte IT1 og IT2, men også påvirket av venner som var interessert i å flytte hjemmefra og studere i Trondheim. For dem, var det fordi NTNU har «prestisje» ved seg, men i mitt tilfelle, så ønsket jeg å sette meg utenfor komfortsonen min. Det viste seg jo til å være det beste valget i mitt liv. Ikke bare fikk jeg muligheten til å bli kjent med så mange andre spillinteresserte mennesker, men i 4. Året mitt fikk jeg også dratt på utveksling til Japan. 
 Overgangen fra videregående var ganske hard - studiemessig og geografisk. Å reise bort fra familie og venner til en helt ny by er ikke lett, men det er en reise jeg har satt veldig pris på i etterkant. Å være student er helt annerledes fra å være elev, du har ikke lekser og en lærer til å følge deg opp konstant. Du må ta ansvar for å finne ut av på hvilket måte du lærer best, og passe på at du er i din beste tilstand til å lære. Mental helse, sunn mat, fysisk aktivitet, sosiale aktiviteter er alle viktige behov. Selv har jeg gått på den fellen. --------- 
Informatikere studerte tett sammen med Datateknologi, og den eneste forskjellen er at datateknologi har mye mer ingeniør fag (fysikk, mye mer matte, andre teorifag), mens informatikk har større fokus på programmering og IT, i tillegg til å ha en del valgfag (disse brukte jeg bl.a. på Japansk). 
Med IT-kompetanse er det utrolig lett å få jobb, og har du en master også, vil IT firmaer konkurrere om å få ansette deg. I dagens marked er det et konstant økende behov for IT-kompetanse, så det å få seg jobb før studiet er utrolig vanlig når bedriftene konkurrerer for å ansette deg. Som oftest finnes det studentorganisasjoner på studiet som fungerer som et mellomledd mellom deg som student og bedrift.

Om meg

Hallo! Jeg heter My, og jeg er en tredjekulturs kid, norsk vietnamesisk kvinne på 24 år. På fritiden min liker jeg å spille dataspill og har brukt en del tid på League of Legends, Overwatch og Sims. Jeg er også veldig interessert i musikk, er veldig fan av RnB, Pop, covers av RnB & rap. Av fysisk aktivitet, trener jeg på Sats og danser poledance - ikke fordi jeg vurderer karrierebytte, men fordi det ga meg motivasjon til å bli sterk nok til å gjøre kule triks på stanga. Jeg er sjukt glad i DIYs og håndverk, og i det siste vært interessert i generativ kunst (kunst generert vha kode). Ellers er jeg veldig glad i dyr - spesielt Huskies og katter, og det kan godt hende jeg forviller meg på "den" siden av Youtube i flere timer (oops).