Nicolay Bérard-Andersen

CEO - Respinor AS

Liker

Utendørs, Langtur, Lagidrett, Våt i håret, Spiller, Casual, Sporty, Espresso, Mac, Teamarbeider, Forskning, Sko, Barn

Jobb

Jeg er CEO og gründer i ett selskap som lager en unik sensor for måling av mellomgulvet, vår viktigste pustemuskel. I første rekke ønsker vi å forbedre tilværelsen for pasienter som ligger på respirator, men produktet har flere andre mulige anvendelsesområder. Selskapet er i sterk vekst og er vinner av EU's Horizon 2020 utlysning for medisintekniske selskaper. Som leder i et mindre selskap utføres mange varierte oppgaver, alt fra utvikling (HW, SW), interaksjonsdesign og produktdesign, forretningsutvikling og kliniske studier til internasjonalt salg og økonomi. Variasjon og egen påvirkningskraft er det beste med jobben min.

Utdanning

En høyskoleutdanning utvikler gode vane og analytiske evner som jeg har stor nytte av i jobben. Oppholdet på Stanford styrket meg i troen på grundervirksomhet og egen suksess. Var skoleflink, men måtte ta ett år ekstra for å komme inn på ETH. Valgte å studere i utlandet for å få påfyll av kultur og se mer av verden. Valgte real/ingeniørfag da det var det jeg klarte best og så på meg selv som rødruss. Som en ingeniør kan man alltids lære seg økonomi, men det er mer utfordrende å gå motsatt vei.

Om meg

Som familiefar er det meste av fritiden belagt, men får jeg tid seiler jeg gjerne om sommeren og står/går på ski om vinteren.