Nikhil André Luthra

Konsulent og labsjef - Bouvet Norge AS

Liker

Digital, HTML, Håndverker, PC, Mac, Teamarbeider, Forskning, Sko

Jobb

Utvikler programvare i Bouvet Norge, hvor jeg også startet et internt maker-/hackerspace og prototypeverksted for å nærme meg den fysiske verden og hardware. Labben vår har gadgets og elektronikk som 3D-printere, mikrokontrollere, verktøy og mange andre morsomme dingser vi enten har kjøpt eller laget selv. Har arrangert flere kurs innen 3D-printing, modellering og lodding. Holder foredrag om IoT og fremtidsteknologi for kunder og på eksterne arrangementer. Syns det er kjempegøy å invitere til Labben vår og demonstrere teknologi og løsninger som er siste nytt eller som kanskje ikke er tilgjengelig for allmennheten enda. Elsker å jobbe med prosjekter som innehar både programmering og utvikling av elektronikk.

Utdanning

Studerte Informatikk på NTNU i Trondheim. Jeg visste nok ikke helt hva jeg gikk til, men min bror hadde studert det samme før meg og sa det var en fin vei å gå. Jeg er veldig glad for at jeg tok dette studiet, da det har gitt meg en kjempefin og spennende karriere men også veldig gode venner! Jeg var usikker på om jeg skulle gå videre på mastergrad eller rett ut i jobbmarkedet i 2011. Valget falt på sistnevnte og jeg angrer ikke et sekund på det. I senere tid har jeg også blitt veldig interessert og engasjert i Velferdsteknologi. Jeg tok et årsstudium i faget sammen med min kone som er sykepleier.

Om meg

Jeg organiserer også Internet of Things Oslo meetup, hvor folk som er interessert i IoT kan presentere og følge med på prosjekter som blir kjørt rundt omkring i landet. Bruker også tid på å dele kunnskap, gjennom workshops, foredrag og seminarer på konferanser, studiesteder og for kunder. Er ofte med på erfaring- og kunnskapsdeling mellom kunder og Bouvet. Utover teknologi er jeg veldig glad i biler, og har en veteranbil jeg koser meg med på finværsdager.