Nikolai Hjelle Nitter

Konsulent - EY

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Backpacker, Digital, Musikk på øret, Spiller, Traktekaffe, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Biologi, Barn, Fargeblyanter

Jobb

Jeg jobber i en avdeling i EY som heter CCaSS (Climate Change and Sustainability Services) som fokuserer på klimaendringer og bærekraft, og hvordan bedrifter på best mulig måte kan møte utfordringer knyttet til dette. Vi gir råd til selskaper om blant annet klimarisiko, bærekraft, rapportering og strategi, slik at selskapene kan møte klimaendringer og bærekraftsutfordringer knyttet til egen drift, og hvordan de kan bli en del av løsningen på utfordringene samfunnet står overfor. Arbeidsdagen er svært variert siden vi tilbyr en rekke ulike tjenester. For å nevne noe: - verifikasjon av klimagassutslipp - selskapsgjennomgang relatert til bærekraftstemaer - bistand til strategiske grep for å være en attraktiv bedrift for investorer og andre interessenter Som rådgiver innen klima og bærekraft møter man svært mange problemstillinger som krever innsikt i naturvitenskap og det har vært viktig å ha en forståelse for hvordan "verden faktisk fungerer". For å løse de ulike utfordringene vi møter i det daglige er svært nyttig med naturfaglig bakgrunn. Personlig har jeg fått bruk for min brede naturvitenskapelige utdannelse, både fra Lektor-utdannelsen og indøk.

Utdanning

Jeg startet med å studere på Lektorprogrammet i realfag på UiO - da planen min var å bli lektor i biologi og kjemi. Etter noen år på studiet fant jeg ut at jeg hadde mer lyst til å jobbe mer aktivt med klima og bærekraft selv. Derfor skiftet jeg studium til Industriell økonomi (indøk). Når man studerer indøk kan man velge hvilken spesialisering man vil ha, og jeg valgte energifysikk og finansanalyse. Grunnen til det var at jeg ville jobbe med energi og fornybare energisystemer, og samtidig ha forståelse for hvordan investeringsmekanismer og markeder fungerer. De mest spennende fagene i løpet av utdannelsen syns jeg var fysikk, informatikk og finans, og særlig fag der jeg fikk kombinere dette.

Om meg

Når jeg ikke jobber (eller er med mine to barn) prøver jeg å klatre mest mulig. Følelsen av å komme opp en bratt fjellvegg på egenhånd - kun ved hjelp av litt utstyr er helt fantastisk. Jeg bor rett ved Østmarka og prøver å bruke den så mye som mulig. I Østmarka der det er fantastiske buldremuligheter i tillegg til ski og løping. De siste tre årene har det riktignok blitt mer trilleturer med barnevogn og bleieskift.