Nora Omdal Schjoldager

Miljørådgiver - Multiconsult AS

Liker

Utendørs, Lagidrett, Vind i håret, Best med ball, Sydentur, Bokorm, Digital, Quiz, Musikk på øret, Brettspill, Casual, Sporty, Laid-back, Espresso, Te, PC, Teamarbeider, Pratsom, Biologi, Sko

Jobb

Jeg jobber i hovedsak med miljøanalyser som livsløpsanalyser (LCA) og klimagassberegninger. Dette betyr at jeg beregner hvor mye klimagasser, og ev. andre miljøskadelige stoffer, som slippes ut i forbindelse med en aktivitet. Aktiviteten kan være produksjon, bruk og avfallsbehandling av et produkt, bygging av en veg eller et bygg eller aktiviteten kan være hvordan en organisasjon eller kommune drives. En typisk arbeidsdag tilbringer jeg på kontoret foran PCen, men innimellom er det møter eller jeg drar for å besøke og undersøke ulike prosjekter jeg jobber med. Jeg har bruk for mye av det jeg lærte de siste årene på universitet, men også matte, fysikk og IKT er svært viktig i min hverdag. Det beste med jobben min er at jeg får jobbe med så mange forskjellige prosjekter, så jobben blir variert. Det kanskje viktigste er likevel at jeg føler at jeg bidrar til at prosjektene jeg jobber på blir mer bærekraftige og miljøvennlige.

Utdanning

Jeg valgte å bli ingeniør innen energi og miljø først og fremst fordi jeg ville studere i Trondheim, jeg likte realfag og jeg visste at det var en utdanning med gode utsikter for en trygg arbeidshverdag. Etter hvert innså jeg at dette også var et spennende fagområde, men da hadde jeg allerede gått på universitetet i flere år. Jeg likte realfag på VGS, men jeg måtte ta opp igjen R-matte i friåret mitt for å komme inn på NTNU. Masterstudiet på NTNU kan være ganske tøft, særlig de første årene. Da er det mange tunge teoretiske fag, men det blir mye bedre etter hvert. Man må bare bite tennene sammen, for det blir gøy når man begynner å jobbe. Jeg vurderte flere ganger å slutte for å studere noe annet, men nå som jeg er i jobb, er jeg veldig glad for at jeg fortsatte på energi og miljø.

Om meg

Utenom jobb spiller jeg Lacrosse, et lagsport fra USA som fortsatt ikke er særlig vanlig i Norge. Jeg begynte med dette som student og har fortsatt å spille siden. Ellers er jeg glad i både å se på filmer og serier, jeg følger med på altfor mange serier på Netflix. Jeg synes også det er veldig gøy med ting som gror og har potteplanter overalt.