Pål Preede Revheim

Prosjektmedarbeider - Nasjonalt Vindenergisenter Smøla

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Forskning

Jobb

Jeg jobber ved Nasjonalt Vindenergisenter på Smøla, midt i en av norges største vindmølleparker. Her jobber jeg med å holde kurs om vindkraft for skoleelever, studenter, politikere og andre interesserte, og å pønske ut nye og bedre måter å bruke vindkraft.

Utdanning

Jeg studerte først anvendt statistikk fordi det er et svært godt utgangspunkt for å lære mer om det aller meste. Etter noen år i jobb hadde jeg lyst til å lære mer om vindkraft og tok en doktorgrad i estimering av vindkraftproduksjon en dag fram i tid. Vindkraft er spennende både fordi det er svært aktuelt, og fordi variasjonene i vinden gjør det utfordrende å jobbe med.

Om meg

De siste årene har jobben min tatt veldig mye tid, så det har blitt begrenset tid til andre ting. Jeg prøver å få satt av en del tid til hovedinteressen min som er skikjøring, og har alltid et mål om at; Neste vinter - da skal jeg få stått mye på ski.. Jeg har tidligere gitt ut en bok om skikjøring og vinterfriluftsliv, og har hatt sjansen til å reise ganske mye rundt for å stå på ski og ta bilder.