Per Olav Eide Svendsen

Geolog - Equinor

Liker

Langtur, Gambling, HTML, Håndverker, Hund, Casual, Laid-back, Gourmet, Traktekaffe, PC, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Geologi

Jobb

Jeg jobber som petroleumsgeolog/geomodellør i Statoil. Jeg valgte Statoil hovedsakelig av faglige årsaker. Statoil er et stort selskap med mange muligheter, både her i Bergen men også i en rekke land verden rundt. Det er også mulig å bytte både stilling og fagfelt innad i selskapet uten å måtte verken flytte eller bytte selskap.

Utdanning

Litt tilfeldig, som det ofte er! Jeg startet opprinnelig på en master i fysikk, og i løpet av første året hoppet jeg over til masterprogram i petroleumsteknologi. Som en del av dette programmet måtte jeg ta noen introduksjonskurs i geologi, og dermed var det et ganske enkelt valg å ta derfra! Innenfor geologi finnes en mengde retninger. Noen liker isbreer, andre tiltrekkes av vulkaner eller jordskjelv. Jeg valgte å gå videre innenfor sedimentologi og petroleumsgeologi, og enda mer spesifikt om karbonatbergarter. Dette valget har gitt meg mange flotte opplevelser både under utdanningen og senere i jobb.

Om meg

Jeg er 32 år gammel, bor i Bergen sammen med min samboer Tonje, våre to barn Magnus og Ingrid, og hunden vår Vito. Jeg er glad i friluftsliv, men får aldri tid til det lenger (fordi jeg prioriterer så dårlig...). Men når jeg får muligheten er jeg lidenskapelig glad i ferskvannsfiske, og jeg forsøker å få minst et par turer på rypejakt om høsten. Jeg skyter leirduer (Statoil har en leirdueklubb) som avkobling.Jeg hadde en pause på 2-3 år mellom videregående og høyere utdanning som jeg brukte i Forsvaret både her hjemme og på Balkan - i forbindelse med Norges bidrag til Natostyrken i Kosovo.