Per Verås

Doktor Podiatry - Annet

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Ekstremsport, Vind i håret, Backpacker, Digital, HTML, Katt, Casual, Sporty, Te, Fargerik, PC, Mac, Pratsom, Forskning, Biologi, Astronomi, Geologi, Dans, Design, Mote, Barn

Jobb

Selv om jeg har en høy utdannelse innen medisin, så har alltid arbeidet med undervisning og barn fascinert meg. Derfor har min jobbkarriere i stor grad vært i skolen. Jeg startet som vikar på Liknes skole og jobbet etter det 7 år på grunnskole i Farsund. Der fikk jeg lov til å boltre meg innen realfag og særlig med forskning i praksis. Sammen med elevene i Farsund vant vi flere nasjonale og internasjonale konkurranser som Unge forskere, Norsk junior vannpris og Odysseus romforskningsprosjekt. Mitt motto er «Naturfag er kult» og jeg opplever stadig at elever finner glede i å jobbe med fysikk, kjemi og matematikk. Det er viktig å gjøre stoffet enkelt og undervisningen praktisk.

Utdanning

Jeg er utdannet som fot-lege fra Ohio College of Podiatric Medicine , USA, med doktorgrad. I tillegg har jeg en pedagogisk utdannelse. Jeg tok også 4 år på universitet og studert filosofi og kjemi. Etter grunnskolen har jeg studert til sammen 9 år på universitet og medisinskole.

Om meg

De kaller meg for Nysgjerrig-Per og det er jeg stolt av. Jeg synes det er mer viktig å stille spørsmål, enn alltid å finne svar. Jeg er nysgjerrig på jordkloden, verdensrommet og har sendt opp flere heliums-ballonger til kanten av verdensrommet sammen med mine elever. Forskning er kjempekult! Det er gøy å lære nye ting og å utfordre seg selv i ting man har lært. Det er også morsomt å gjøre eksperimenter og teste om ting er riktig. Og så er det gøy å tørre og stille spørsmål - og finne svar på det jeg lurer på! Jeg er gift og har to barn. Jeg liker å tegne og skrive og er nettopp ferdig med min første roman. Jeg trener en del og springer baklengs. Det gir meg god trening selv om noen kan synes at det er utenom det vanlige. Jeg har et brennende engasjement for realfag og kan fremdeles glede meg som et barn når jeg sammen med elevene mine finne svar på et spørsmål.