Ragnhild Leirset

prosjektkoordinator - Glitrevannverket

Liker

Utendørs, Langtur, Bokorm, Katt, Hund, Laid-back, Traktekaffe, PC, Biologi, Barn

Jobb

Jobben min går ut på å koordinere ulike prosjekt som 9 kommuner i Drammensregionen har gått sammen om for å effektivisere vann og avløps håndteringen i kommunen. Det kan være Va-norm, lage fagtreff for ansatte, lage informasjonsmateriell om vannbransjen, lage felles innkjøpsavtaler med mer. I forhold til utdannelsen min er vann verden viktigste ressurs og er en viktig del av forvaltning av naturen. Riktig avløpshåndtering er avgjørende for å ikke påføre naturen store belastninger. Så jeg har mye glede av det jeg har lært under utdannelsen. Men naturforvaltning er et stort begrep og jeg er ikke borti alle fagområdene som inngikk i utdannelsen. Det beste med jobben er at jeg jobber med noe som er helt avgjørende for folk liv og helse, i tillegg til at det er viktig for alt levende liv og jeg er glad i natur og alt levnede liv.

Utdanning

Jeg valgte naturforvaltning fordi jeg er glad i natur og mener det er viktig å ta vare på den, for mine barnebarns skyld, og for naturens egen skyld. Jeg har alltid likt realfag, og det var ikke så vanskelig valg på videregående. Etter hvert som jeg har utdannet meg er det særlig biologi som jeg har likt. Selv om jeg gjerne skulle kunne flere arter, er det gøy å kjenne igjen noen planter og dyr når jeg er ute på tur. Jeg syns det var veldig moro å studere, men nå er det godt å være i jobb.

Om meg

Jeg har alltid vært glad i friluftsliv og før denne jobben jobbet jeg i turistforeningen. Familien har 2 hunder, så det er meningen at jeg skal trene dem litt, de blir brukt på jakt, men jeg har ikke kommet lengre enn til å ta jegerprøven.