Rannveig Marie Færgestad

Student

Liker

Topptur, Vind i håret, Friidrett, Digital, Musikk på øret, Hund, Sporty, Sort-hvitt, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Astronomi, Design

Jobb

I Revolve NTNU har jeg ansvar for utvikling, design og produksjon av sete, ratt, dashbord, hodestøtte og belteinnfestninger, altså alt som har nærkontakt med sjåføren. Det er helt kritisk at disse delene av bilen gir sjåføren god kontakt med bilen og at det er komfortabelt og trygt å kjøre. I løpet av 8 måneder utvikler man først konsepter og idéer, deretter utarbeider man et endelig design, og til slutt produserer man delene. Mange av fagene fra utdannelsen har vært relevante for stillingen, spesielt produksjonsmetoder, produktutvikling, mekanikk og materialteknologi. Det beste med jobben min er at jeg får testet ut det jeg lærer på studiet i praksis gjennom et utrolig engasjerende prosjekt!

Utdanning

Gjennom hele grunnskolen likte jeg realfagene godt og trivdes godt med regnestykker og naturvitenskap. Etter å ha gått realfagsretningen på videregående startet jeg rett på et årsstudium i matematikk ved NTNU, og merket en tøff overgang fra den praktiske tilnærmingen på videregående til en mye mer teoretisk tung tilnærming på universitetet. En av grunnene til at jeg ønsket å ta årsstudiet var for å gi meg selv et solid matematisk grunnlag før jeg startet på den planlagte sivilingeniørutdannelsen, samt at jeg ble ferdig med nesten alle matematikkfagene på én gang og dermed kunne legge inn andre fag i planen min. Jeg har alltid vært glad i å jobbe praktisk og å lære hvordan mekanismer fungerer, så jeg ble naturlig trukket mot sivilingeniørutdanningen fordi den kombinerer teori, praksis, teknologi og realfag. I løpet av 5 år opparbeider man seg både grunnkunnskap i sentrale temaer som fysikk, matematikk og informasjonsteknologi, og spisskompetanse innen et smalere felt som man velger selv. Produktutvikling og produksjon appellerte til meg fordi den gir forståelse av hvordan produkter blir til og hvordan man best kan produsere dem. Sentrale temaer i studiet er materialer, energi, mekanikk, produksjon og ledelse. En stor fordel med studiet er at kompetansen kan anvendes i et bredt spekter av industrier og gir stor frihet til å velge hva man ønsker å bruke utdannelsen til når man er ferdig. Man blir altså en slags "potet" - man kan brukes til alt!

Om meg

Utenom skole og Revolve NTNU er jeg også nestleder i European Space Camp, en årlig sommerleir der ungdom 17-20 år får oppleve livet som romforsker i en uke. Jeg er også interessert i grafisk design og er grafiker i linjeforeningsbladet til Produktutvikling og produksjon. Trening gir meg mye glede og jeg elsker toppturer på høye fjell.