Rita Gjertsen

Laboratorieingeniør - GE Healthcare

Jobb

Før jeg begynte på utdanningen så tok jeg en telefon til GE Healthcare Lindesnes fabrikker AS, for å høre om bioingeniørfaget var relevant for bedriften. Jeg fikk til svar at det var det og dermed takket jeg ja til studieplassen. Før påske ved siste semester tok jeg en telefon til GE Healthcare og lurte på om de hadde ledige stillinger. Responsen var overveldende positiv med spørsmål om jeg kunne begynne med det samme. Jeg var til intervju rett før påske og da jeg kom tilbake fra påskeferie lå tilbudet i posten. Som laboratorieingeniør jobber jeg med prosessanalyser og analyser av ferdig produkt. Jeg jobber i to forskjellige avdelinger, en mikrobiologisk avdeling og en kjemisk avdeling. Det beste med jobben min er allsidigheten. Siden jeg jobber 50% på mikro-lab. og 50% på kjemisk lab. så er oppgavene veldig varierende og utfordrene.

Utdanning

Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg syntes det virket spennende med laboratoriearbeid, og allsidigheten rundt utdanningen passet meg. De hadde samarbeid med idrettslinjen slik at vi fikk testet blodverdier hos idrettsutøvere. Ved å ta bioingeniørutdanning visste jeg at jeg hadde mulighet for å få jobb ved GE Healthcare Lindesnes fabrikker, noe jeg ønsket. Utdanningen var ikke vanskelig, men til tider krevende. Jeg måtte jobbe hardt med enkelte fag og siden mange bøker var på engelsk var det en ekstra utfordring. Vi hadde mye obligatorisk laboratoriearbeid og ved praktiske øvelser så lærer man fortere enn ved bare å lese om det.

Om meg

På fritiden liker jeg å trene. Jeg er for tiden aktiv i Kvinesdal håndballklubb der jeg spiller på damelaget i 5. divisjon, har tidligere drevet med fotball. Jeg trener regelmessig på Shapes i Kvinesdal for å holde styrken og kondisjonen på plass. Opprinnelig kommer jeg fra Lyngdal, men har flyttet til Feda for en periode. Har en samboer som kommer derfra. Feda er et lite tettsted i Kvinesdal kommune. Nydelig og idyllisk ved sjøen. Sammen har vi en hund, Golden retriever, og siden vi bor landlig til og har mange fine turområder i nærheten er vi ofte på turer i skog og mark.