Roger Berntsen

Principal Engineer - Kongsberg maritime

Jobb

Jeg er nå i min tredje jobb. Jeg begynte å jobbe i 1996 etter at jeg var ferdig med militærtjenesten. Min første jobb søkte jeg på via annonse i Teknisk Ukeblad. Den første jobben var i Kongsberg Defence Systems hvor jeg jobbet med utvikling av systemer for helikopter, fly og missiler. En meget spennende og lærerik jobb. Min andre jobb fikk jeg via bekjentskaper i firma Esko-Graphics Kongsberg. Her jobbet jeg med utvikling av XY-skjæremaskiner. Min tredje jobb fikk jeg også via bekjentskap. I dag jobber jeg med utvikling av dynamisk posisjoneringssystemer for flytende fartøyer. Felles for alle mine jobber er at jeg har jobbet i relativt tunge utviklingsmiljøer med høyt kvalifiserte mennesker og med produkter som er verdensledende i sine markeder. Det er et privilegium å jobbe i slike miljøer på Kongsberg. Det beste ved jobben er at jeg hele tiden ser en klar sammenheng mellom det man lærte på skolen og at dette faktisk kan benyttes i jobbsammenheng. I tillegg har jeg veldig interessante arbeidsoppgaver som gjør at jeg trives på jobb.

Utdanning

Det var tilfeldigheter som gjorde at jeg valgte å bli ingeniør innenfor den retningen jeg har valgt. Men når jeg først var ferdig med ingeniørgraden, så var det viktig for meg å studere videre til sivilingeniør, siden jeg ble mer og mer interessert i faget. Krevende til tider, men også veldig spennende. Mye nytt å lære og ikke minst det å se at komplekse fag kan benyttes i jobbsammenheng.

Om meg

På egen fritid trener jeg en del styrketrening. Jeg går litt på ski og kjører slalåm om vinteren. Jeg har en sønn på 9 år som driver med fotball, svømming og motorcross. Mye av tiden går også med til oppfølging av hans aktiviteter. Jeg sitter blant annet i styre for NMK Kongsberg Motocross. I tillegg er jeg glad i fiske og friluftsliv. Sosialt samvær med venner og familie er også en viktig del av hverdagen.