Silje Aschehoug

Prosjektleder og forsker/PhD - SINTEF Raufoss Manufacturing

Inviter

Rollemodellen er i permisjon og kan ikke inviteres.

Liker

Treningssenter, Utendørs, Lagidrett, Best med ball, Bokorm, Quiz, Katt, Casual, Gourmet, Te, Teamarbeider, Best uten boss, Forskning, Design

Jobb

Jeg startet i Sintef Raufoss Manufacturing høsten 2006 og jobber både som prosjktleder og forsker her. Mens jeg har vært ansatt har jeg tatt videre utdanning (PhD) innen bærekraftig innovasjon og produktutvikling. Å ta hensyn til både mennesker, etikk, miljø og økonomi når man utvikler et nytt produkt eller nye produksjonsprosesser er både viktig og spennende. En typisk arbeidshverdag for meg består gjerne av workshops der deltagerne skal løse en oppgave i fellesskap, møter, økonomioppfølging og kommunikasjon med de som deltar i samme prosjekt. Det jeg liker best med jobben min er variasjonen i arbeidet. Vi jobber med ulike forskningsprosjekt, men også sammen med industribedrifter. I tillegg har vi veldig godt arbeidsmiljø oss kollegaer imellom. Vi får også reise en del til utlandet gjennom jobben, det er noe som krydrer hverdagen litt og gir et lite avbrekk i det man ellers holder på med.

Utdanning

Jeg har alltid likt godt å kombinere teori og praksis, og ved studieretning for Helse, Miljø og Sikkerhet får man kombinert teori med praktiske prosjekter gjennom utdannelsen. Jeg startet på studieretning for kjemi, men byttet over til Helse, Miljø og Sikkerhet etter 2 år fordi jeg syntes dette virket mer spennende. Da jeg valgte utdannelse var det også viktig for meg at jeg var nokså sikker på å få en spennende og utfordrende jobb etter endt utdanningen. Spesielt det første året var overgangen fra videregående skole til studier merkbar. Studiene var krevende, og det gikk ikke an å ta "short cuts". Men etter hvert som jeg ble vant med ny arbeidsform ble studiene lettere og lettere synes jeg. Vi fikk hele tiden god oppfølging gjennom gruppearbeid, innleveringer og god kontakt med faglærere og studentassistenter. Mye gruppearbeid og prosjektarbeid gjorde studiemiljøet svært godt og sosialt, i tillegg til at erfaring fra gruppearbeid er veldig viktig også i arbeidslivet.

Om meg

Jeg er en byjente fra Trondheim, men bor nå på landet like utenfor Gjøvik med mann og 2 barn. Her er det kort vei til natur- og skiløyper på vinteren, så jeg trener utendørs hele året. Samtidig er Oslo bare en kort kjøretur unna dersom jeg får lyst til å gå på konsert, kafé eller handle. Jeg liker veldig godt å reise, og tar gjerne en langhelg i London eller Praha når det passer. Jeg er så heldig at jeg fikk mange gode venner under studiene i Trondheim, og disse treffer jeg jevnlig, også nå som alle har stiftet familie. Vi blir bare flere som møtes og har det koselig sammen!