Silje Vangstad

Forretningsutvikler - T:Lab

Liker

Utendørs, Lagidrett, Sydentur, Digital, Quiz, HTML, Brettspill, Katt, Hund, PC, Teamarbeider, Barn

Jobb

Etter endt utdannelse fikk jeg jobb i Norsk Navigasjon og har jobbet med alt fra salg, support, softwareutvikling og prosjektledelse. Jeg avsluttet som daglig leder i et spin-off selskap. Lederrollen ble litt vanskelig å kombinere med småbarnsmorrollen, så jeg valgte å si opp jobben i permisjonstiden. Jeg var da så heldig å bli forespurt om jobben som forretningsutvikler i Kunnskapsparken Nord-Trøndelag (KPNT), som senere har endret navn til T:Lab. Det beste med denne jobben er å jobbe med research, bygge nettverk, være kreativ. Det er mange kloke hoder både i eget selskap og i nettverket rundt, noe som er svært inspirerende! I tillegg er jobben fleksibel på arbeidstid, og det er positivt. Det beste med jobben er uansett å få jobbe med engasjerte mennesker.

Utdanning

Valget om en utdanning innen IT var svært tilfeldig, men jeg fant fort ut at det var riktig retning for meg. Årsaken til at akkurat IT ble valgt var at det var et studium nært hjemplassen min, samt et fagområde som jeg ikke anså som "bortkastet" dersom jeg valgte en annen retning senere. Kompetanse på IT har man bruk for de aller fleste bransjer/fagområder i dag. Bachelor-utdanningen var ikke spesielt vanskelig. Den gikk veldig greit uten altfor mye jobb. Derimot ble det et sjokk når jeg tok master-utdannelsen. Nivået ble mye høyere, og arbeidsmengden større. Min master-utdannelse var kanskje ekstra krevende ettersom det var første kull i et samarbeidsprosjekt mellom HiNT (nå Nord Universitet) og ITU i København.

Om meg

Jeg har samboer og to barn født i 2012 og 2015, så en stor del av fritiden blir naturlig nok prioritert til familieliv. I tillegg er jeg aktiv i styrer i frivilligheten og som lokalpolitiker.