Silje Velure

Prosjektleder - Sopra Steria

Liker

Treningssenter, Utendørs, Lagidrett, Best med ball, Digital, HTML, Musikk på øret, Katt, Sporty, Laid-back, Mac, Design, Sko, Interiør

Jobb

Som konsulent i et IT-selskap får man bryne seg på mange spennende og varierte oppgaver, avhengig av hva man interesserer seg for. Selv om stillingstittelen min er "prosjektleder", betyr ikke det nødvendigvis at jeg alltid leder IT-prosjekter. Andre roller jeg har hatt inkluderer eksempelvis teamleder og opplæringsansvarlig. I det store og hele handler det om å utgjøre en forskjell, som i mange tilfeller innføres ved hjelp av små eller store endringer. Hvis man skal kategorisere arbeidsoppgavene jeg utfører på daglig basis, kan jeg nevne endringsledelse, forventningsstyring, koordinering, kommunikasjonsstrategi og ledelse. Alt med en kopp informasjonsteknologi på siden. Ut fra dette forstår man kanskje at ligningssystemer og rotuttrykk ikke inngår i arbeidsbeskrivelsen. Likevel er det realfag som har fått meg dit jeg er i dag, og det er veldig takknemlig for. Uten realfag hadde jeg ikke hatt den fleksibiliteten og friheten jobben min tilbyr.

Utdanning

Jeg valgte utdanningen min basert på hva jeg anså som framtidsrettede yrker. Jeg hadde fra ungdomsskolen av et ønske om å bli ingeniør, uten at jeg helt forsto hva det faktisk innebar. Jeg visste bare at det å satse på realfag og ingeniørstudier ville hjelpe meg, fra mitt perspektiv, i en aktuell retning. Da jeg innså hvor mange tekniske linjer NTNU tilbød mastergrad innen, bestemte jeg meg for aktivt å lese om dem alle. Energi og miljø var lenge et førstevalg, men da jeg oppdaget linjen Ingeniørvitenskap & IKT ble jeg overbevist om at det var veien å gå. Her fikk jeg kombinere informasjonsteknologi med tradisjonelle ingeniørfag som matematikk, fysikk og mekanikk, før jeg i 2. klasse på universitet skulle velge retning videre. Underveis i studieløpet følte jeg meg opptil flere ganger usikker på om veien jeg hadde valgt var riktig for meg, og kanskje spesielt de første årene, da jeg syns at overgangen fra videregående til universitet var stor. Jeg husker jeg tenkte at det hadde vært nyttig med en liten «heads-up», rett og slett for å forberede meg mentalt. Det er mye som skjer med en person når man forlater redet til mor og far, flytter til en ny by og begynner å studere på et universitet hvor foreleseren verken vet hva du heter eller har noe særlig interesse av å vite det. Den dag i dag er jeg glad for at jeg sto løpet ut, og jeg tror at uansett hva man velger, så vil alle på et eller annet tidspunkt i livet stille seg selv spørsmålet «valgte jeg riktig vei?». Og det er helt OK. Det er menneskelig.

Om meg

Jeg er en (relativt) mild bergenser bosatt i Oslo. På fritiden er jeg enten på trening, på middag hos venner eller hjemme og styrer med prosjekter i leiligheten (til min samboers fortvilelse). Jeg elsker å utforske kreativiteten min, og finner mye glede i å skape ting. Å male en vegg, sy eller omorganisere i skuffer og skap er aktiviteter jeg kan ta for meg en tirsdag kveld. Jobbrelaterte interesser inkluderer ledelse, smidige metodikker, design og web-utvikling, og jeg bruker gjerne en kveld eller to i uken på kurs for å tilegne meg ny kunnskap, eller for å oppdatere eksisterende ferdigheter.