Simen Malmin

Prosjektleder innovasjon og forretningsutvikling - Prekubator TTO AS

Liker

Utendørs, Langtur, Våt i håret, Vind i håret, Digital, Hund, Casual, PC, Ettertenksom, Forskning

Jobb

Jobber min går ut på å kommersialisere forskning fra blant annet UiS. Hensikten er at forskningen i enda større grad skal komme samfunnet til gode. Dette foregår typisk slik: 1. En professor gjør en oppfinnelse relatert til sin forskning. 2. Jeg/vi vurderer om denne oppfinnelsen/idèen har et marked. 3. Dersom ja, skaffer vi ytterligere midler til å verifisere og utvikle teknologien. 3. Vi stifter så et oppstartselskap som kan ta denne teknologen til markedet og starte salg. Et eksempel på dette er selskapet Gwind AS som utvikler en ny type flytende vindturbiner. Dette startet som en idè av Prof. Arnfinn Nergaard ved UiS. Idèen ble patenterte. En prototype ble testet i Stavanger havn og vi stiftet selskapet Gwind AS som skal ta dette videre. Se www.gwind.no for mer informasjon.

Utdanning

Etter endt VGS ønsket jeg enten å jobbe med video og film eller studere til siv.ing. ved NTNU. Ved å studere video/film ville jeg kunne tatt i bruk en særdeles sterk motivasjon. Jeg bestemte meg likevel for siv.ing. på grunn av det solide grunnlaget dette gir for resten av karrieren og de mange mulighetene. Studiet var til tider krevende. NTNU, Marinteknikk: Spennende å lære om hvordan naturens krefter påvirker marine konstruksjoner og hvordan man designe skip og rigger. Naturfag er jo uansett spennende i alle sine former. NTNUs Entreprenørskole: Fantastisk å lære mer om hvordan man kan ta nye teknologi og skape nye produkter å løsninger basert på dette. Som en del av studiet jobbet vi med å utvikle og kommersialisere en håndholdt hudkreftscanner, som også ble jobben min etter endt studie.

Om meg

Video- og fotohobbyen har jeg fremdeles med meg og jeg prøver å bruke dette mest mulig i jobbsammenheng til å kommuniserer hva vi jobber med. Jeg har alltid hatt mange prosjekter på gang. Bygget f.eks vindtunnel i garasjen til fysikkprosjekt på VGS for å delta i Unge Forskere konkurransen. Min store lidenskap i sportssammenheng er kiting og jeg konkurrerer aktivt i langdistanse-kiting på snø. Bildene som er lagt ved: Bilde 1 og 2 er av meg og et av prosjektene jeg jobber med, en vertikal akse flytende vindturbin. Bilde 3 er fra en langdistanse kitekonkurranse i på Varangerhalvøya Bilde 4 er aquaskipperen min. En hydrofoildrevet vannsykkel. Har en forkjærlighet for hydrofoiler og marine fremkomstmidler. Bilde 5 et prosjekt fra barndommen. En 8m3 stor varmluftsballong laget av silkepapir.