Simon Matthiesen

Prosjektleder - Aker Solutions

Liker

Topptur, Best med ball, Fotballfanatiker, Gambling, Quiz, Brettspill, Sporty, Laid-back, Gourmet, Kaffe Latte, Fastfood, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Sjefete, Barn, Fargeblyanter

Jobb

Prosjektlederyrket går ut på å lede en eller flere prosjekter, små og store. De består i mitt tilfelle av ingeniører, planleggere og økonomer som jobber sammen om å vedlikeholds- og modifikasjonsoppgaver på Statoils oljeplattformer på norsk sokkel.

Utdanning

Jeg tok en tverrfaglig ingeniør på institutt for Maskin og Marin på HiB kalt "Produksjonsteknikk" som på engelsk kan oversettes til "Industrial Engineering". Det er en maskinproduksjonslinje som også fokuserer på ledelse, logistikk og markedsføring - med en liten innføring i produktutvikling. Videre tok jeg en mastergrad i Innovasjon og Entreprenøskap. Det mest interessante er at ingeniørutdanningen gir deg mulighet til å søke på en stort stort spekter av jobber, og du trenger absolutt ikke jobbe med å beregne bjelketykkelser eller antall tenner på tannhjul. Du kan faktisk bli prosjektleder!

Om meg

Jeg er en nybakt pappa og har vært gift i 5 år. Jobber som prosjektleder i Aker Solutiuons, og har tidligere jobbet som offshore testingeniør i 2 år. Jeg ser ALLE tv-serier som finnes, frelst på Engelsk Premier League og min store helt for tiden er Gordon Ramsay.