Siri Gulaker Mathisen

Stipendiat - NTNU

Inviter

Rollemodellen er i permisjon og kan ikke inviteres.

Liker

Utendørs, Langtur, Vind i håret, Sydentur, Bokorm, Digital, Brettspill, Laid-back, Gourmet, Kaffe Latte, Te, Teamarbeider, Forskning, Dans, Barn, Interiør

Jobb

Jeg jobber med droner - det vil si, jeg prøver å styre droner. Helt spesifikt prøver jeg å utnytte enkle aerodynamiske fenomener og matematikk, sånn at jeg kan lande et selvstyrt lite fly på vanskelig tilgjengelige landingsplasser. Jeg er en del av et team av stipendiater og andre forskere som prøver å finne ut hvordan droner kan styres best mulig, og hvordan vi kan utnytte droner på en god måte. Dette innebærer jobbing med matematikk og tenking, mye programmering, noe fly-testing og endel lesing av andre forskeres artikler.

Utdanning

Sivilingeniør-utdanningen er veldig fin fordi den gir deg et yrke, noe matnyttig. Kybernetikk og Robotikk, som studieretningen nå heter, gir deg en solid matematisk plattform samt god erfaring med programmering, simulering og modellering. Dette er gjerne ukjente begreper for en elev på VGS, men studiet forutsetter ikke at du kan mer en en vanlig 3.-klassing. Du lærer alt fra begynnelsen av, får trene deg på øvinger og prosjektoppgaver og blir til slutt en dyktig sivilingeniør som har lett for å få seg jobb.

Om meg

Jeg kombinerer jobben som stipendiat med 1 (snart 2) barn, mann og leilighet. Når jeg har fritid setter jeg stor pris på å være utendørs, enten det er i marka eller på fjellet, men også på å være inne med en god kopp te og en bok. Når jeg reiser foretrekker jeg aktivitetsferie framfor en uke på stranda, og dagen er best hvis jeg får gjort noe nyttig.