Siv Håtveit Wik

Avdelingsleder - Elkem

Liker

Backpacker, Brettspill, Katt, Hund, Traktekaffe, Teamarbeider, Forskning, Biologi, Barn

Jobb

Leder en avdeling som gjennomfører forsøk innen pyro- og hydrometallurgi. Det beste med jobben min er at arbeidsmiljøet (som består av menn) er svært godt, vi driver med forskning hvilket gjør at vi holder på med nye ting hele tida, jeg er en del av et kompetent lederteam hvor jeg har innflytelse på mange avgjørelser og at jeg er i en jobb hvor jeg får stadig nye utfordringer og muligheter. Som avdelingsleder sitter jeg hovedsaklig på kontor, men er ute i forsøksanleggene daglig for å følge opp hva som skjer. Jeg jobber med faglig utvikling av arbeidet vårt, men hovedsaklig med utvikling av mennesker og organisasjonen. Når jeg blir spurt hva jeg jobber med og svarer prosjektingeniør skulle jeg ønske jeg på en enkel måte kunne få formidlet hvor bra jobb jeg har til unge jenter som lurer på hva de skal bli. Jeg har en arbeidsplass med få intriger, gode relasjoner, god lønn og mange spennende oppgaver!

Utdanning

Da jeg begynte å studere var jeg svært usikker på hva jeg skulle velge. På videregående valgte jeg fordypning i biologi, matte og engelsk, både fordi jeg synes det var ok fag og fordi jeg da holdt mange muligheter åpne. I ettertid skulle jeg ønske at jeg også hadde valgt kjemi. Etter videregående prøve jeg meg på litt forskjellige, og fant ut at dersom en bare velger riktig skole er det enkelt å bytte linje dersom en finner en annen studieretning som passer bedre. Naturvitenskaplige fag ga en bred kompetanse, og skolen i seg selv var helt topp (Universitetet for miljø og biovitenskap, tidligere Landbrukshøyskolen på Ås).

Om meg

Er over snittet hundeinteressert (har for tiden en alaskan malamute), har to barn, mann og hus/hytte så er alltid nok å gjøre.