Siw Bjørkås

Prosjektleder - GOEip AS

Liker

Utendørs, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Bokorm, Quiz, Synger, Hund, Casual, Sporty, Gourmet, Kaffe Latte, Fargerik, Teamarbeider, Pratsom, Dans, Design, Barn, Interiør

Jobb

I dag er jeg prosjektleder i et lite gründerfirma ved navn GOEip som har funnet opp en teknologi som øker oljeproduksjonen fra "gamle" oljefelt. Dette betyr at når dagens teknologier ikke klarer å få opp mer av oljen nede i reservoarene, stenger oljeselskapene ned feltene, selv om det kan være over 50% olje igjen. Da kan vår teknologi hjelpe dem med å få opp enda mer, og på den måten forlenge levetiden til oljefeltene. Og det beste er - teknologien er grønn og laget av skog! Jeg har jobbet i oljebransjen i mange år nå, men jeg har aldri tidligere jobbet innen det feltet jeg nå jobber. Da jeg startet i GOEip måtte jeg sette meg inn i mikrobiologi og reservoarteknikk, noe som var utfordrende, men veldig spennende! Det viser bare at det er aldri for sent å lære noe nytt. Som prosjektleder er jeg ansvarlig for at vi får til å produsere teknologien vår til et fremtidig marked. Jeg får være med og bidra til utviklingen av produksjonsutstyret vi trenger, holde oversikt over alle de som skal hjelpe oss i denne prosessen og sørge for at de leverer som avtalt. Det er viktig å være systematisk, sette seg inn i alt og få kontroll på alle elementer, for deretter forhåpentligvis få til å produsere teknologien vår på en effektiv og miljøvennlig måte, til lavest mulig kostnad. Det beste med jobben min er å sammen med mine kolleger sette oss noen "hårete" mål og deretter jobbe sammen for å nå dem.

Utdanning

Jeg har alltid vært glad i matematikk og andre realfag i tillegg til språk, men var veldig usikker på hva jeg skulle velge da jeg gikk ut fra videregående. Det ble til slutt litt tilfeldig, da jeg hadde en venninne som hadde begynt på NTH (nå NTNU), og det hørtes ut som et spennende sted å studere. Dessuten, hvorfor er det bare guttene som skal tjene penger? ;-) Fra å være en av de beste i klassen til å stryke for første gang i mitt liv, var en stor overgang. Det var utfordrende å lære så mye teori som jeg ikke helt forstod hensikten med. Faktisk, nesten hver dag de 3 første årene på NTH tenkte jeg "hva gjør jeg her?" Men det var bare å bite tennene sammen og stå på. Studieformen ved NTH passet meg bra, med innleveringer hver uke, mye arbeid sammen med andre studenter, ofte veiledet av eldre studenter, samt avsluttende eksamener hvert semester. Endelig, i fjerde klasse begynte spesialiseringen mot Marin prosjektering og da storkoste jeg meg, noe som heldigvis også karakterene viste. Nå i ettertid er jeg veldig glad for at jeg ikke gav opp. Jeg har fått en ballast som er god å ha med seg. Faktisk noe av det viktigste jeg lærte på siv.ing.-studiet er evnen til å prosessere en stor mengde informasjon og raskt analysere hva som er viktig. Det er en evne som kan brukes innenfor mange områder.

Om meg

Mannen min og jeg er begge østlendinger som nå har slått oss til ro i Sandnes og her stortrives vi. Fritiden strekker gjerne ikke til når man har to aktive unger på 9 og 11 år, i tillegg til krevende stillinger. Men vi er glad i naturen og er mye på hytta. Mannen er en ivrig golfspiller, og har nå fått med meg også, så vi prøver å komme oss ut på banen så ofte som mulig. Målet er å også få med barna etterhvert. Jeg er en ivrig fotograf som tar mange bilder for deretter å lage fotobøker. Lese bøker er jeg også veldig glad i. Ellers brukes dagene stort sett til aktiviteter med familien.