Solveig Skjermo

IKT-sjef - Annet

Liker

Utendørs, Topptur, Våt i håret, Backpacker, Bokorm, Digital, Katt, Pyntet, Teamarbeider, Pratsom, Dans, Arkitektur

Jobb

Jeg er ansvarlig for hele den digitale plattformen i Riksantikvaren. Vi jobber med å bli mer digitalisert og tilby digitale tjenester som skal sørge for god forvaltning og formidling av kulturminner. Dagene mine er ofte fulle av møter som strekker seg fra ledermøter, medarbeidersamtaler, prosjektoppfølging og fagutvikling. Jeg har tidligere jobbet som management consultant i flere forskjellige konsulentfirma, ofte med hovedfokus på IT-strategisk rådgivning. Jeg har jobbet innenfor mange forskjellige områder, blant annet systemutvikling, kravspesifisering, prosessforbedringer, organisasjonsutvikling og strategiarbeid.

Utdanning

Jeg valgte sivilingeniør fordi jeg syntes fysikk og matte var de mest interessante fagene på skolen. Jeg ønsket å lære mer om dette. Samtidig var data et relativt nytt område da jeg startet og studere og internett var på full fart inn - syntes det var spennende å kunne utdanne meg innenfor et litt nytt område som var underrepresentert når det gjaldt jenter. Jeg engasjerte meg i jenteutfordringen under studiene og var med i flere aktiviteter som skulle øke jenteandelen på studiene.

Om meg

Jeg er et friluftsmenneske som liker meg i skogen og på fjellet. Om sommeren har jeg en båt som jeg cruiser rundt i på Oslofjorden og om vinteren kjører jeg snowboard eller går langrennski. Katten min er med meg overalt og er hvit og fluffy og veldig kosete. Er gift med en som jeg studerte sammen med og har to små gutter sammen med ham ?