Songying Lu

Interaksjonsdesigner - Direktoratet for e-helse

Inviter

Rollemodellen er i permisjon og kan ikke inviteres.

Liker

Bokorm, Digital, Musikk på øret, Brettspill, Synger, Katt, Casual, Gourmet, Fargerik, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Sjefete, Zombie, Design, Mote, Smykker, Sko

Jobb

Jeg jobber med å tegne skisser til nye nettsider og apper. Min oppgave er ikke å tegne det grafiske, men handler først og fremst om hvordan jeg kan gjøre produktet mest brukervennlig og enkel å bruke. En typisk arbeidsdag har jeg møter med kunden (de som eier nettsidene/appen) for å sammen finne ut hva slags løsning de ønsker, for så å samarbeide med grafiske designere og utviklere for å oppfylle kundenes og brukernes krav. Noen ganger brukertester vi også; vi ser hvordan brukerne bruker produktene våre, noe som er kjempelærerikt og gøy! Jeg jobber kanskje ikke direkte med alt jeg lærte på studiet, som for eksempel fysikk og materialteknologi. Likevel er det veldig godt å ha en sivilingeniørgrad i ryggen når jeg skal jobbe med komplekse systemer, og har kort tid på å forstå hvordan de skal fungere. Det beste med jobben er at hvert prosjekt er annerledes, og at jeg får lært så mye for hvert prosjekt. Det prosjektet jeg har jobbet mest med er RuterBillett, hvor jeg er ansvarlig for det funksjonelle. Det er utrolig artig å se folk på gata bruke noe jeg har designet og brukt masse tid på!

Utdanning

Jeg valgte utdanningen fordi den inneholdt en kreativ del og en realfaglig/teknologisk del. På videregående hadde jeg bra karakterer i sistnevnte, og savnet å kunne gjøre mer kreative ting. Utdanningen var meget tverrfaglig, og det var ikke alle fag jeg var like flink i. Realfagene var krevende og annerledes enn på videregående. Studiene krevde også mye mer tid og disiplin. Jeg lærte likevel masse, spesielt innen det fagfeltet jeg jobber i nå.

Om meg

Jeg prøver å bruke fritiden til å slappe av, trene yoga og ha kvalitetstid sammen med andre. Er glad i hekling og matlaging, og elsker å reise rundt i verden med mannen min. Jeg sitter gjerne og bygger Lego mens jeg ser på Gossip Girl og nettshopper vesker :) Det er vanskelig å sette en nerd i bås!