Stian Sørnes

Surveyor / Rig Coordinator - DNV GL

Liker

Utendørs, Topptur, Ekstremsport, Vind i håret, Fotballfanatiker, Quiz, Casual, Sporty, Pyntet, Traktekaffe, Espresso, Superhelt

Jobb

Jobben som trainee i hvilket som helst selskap er relativt ettertraktet, og jeg var veldig heldig som mellom studieårene fikk sommerjobb hos DNV. Dette ga meg et fortrinn når søknaden om fast stilling skulle innsendes. Jeg er veldig heldig som får være med på alt mellom himmel og jord, (maritim-teknisk sett). Arbeidsdagene kan variere fra kundemøter til offshorearbeid og skipsbesøk.

Utdanning

En viktig grunn til at jeg valgte denne retningen var en tidlig fasinasjon for skips- og offshorekonstruksjoner. Samt de veldig avanserte fartøyene som konstrueres i Norge. Etter et par år i Sjøforsvaret var jeg sikker på at jeg ville fordype meg mer i skipsteknologien. En ingeniørutdanning kan være krevende mtp matematikk, fysikk og andre realfag. Men jeg opplevde disse fagene på en helt annen måte enn hva jeg gjorde som ung ungdomsskoleelev. En viktig faktor for dette var dyktige forelesere og et godt studiemiljø.

Om meg

Foruten jobb så er jeg interessert i friluftsliv, det være seg ski/toppturer eller jakt og fiske.