Stig Erik Skaar

Ingeniør/prosjektleder - Hr prosjekt

Liker

Utendørs, Våt i håret, Vind i håret, Sydentur, Bokorm, Digital, Quiz, HTML, Musikk på øret, Håndverker, Hund, Casual, Sporty, Laid-back, Traktekaffe, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Forskning, Astronomi, Dans, Barn, Arkitektur

Jobb

Jeg jobber som rådgivende ingeniør samt prosjektleder. Dvs jeg jobber både på kontor og på byggeplass. En vanlig dag kan gå ut på å gå i byggemøter, beregne en konstruksjon, være i dialog med utbyggere,entreprenører m.m. Jeg driver også med uavhengig kontroll av bygnings-fysikk på større konstruksjoner. Det beste med jobben min er allsidigheten, arbeidsmiljø og utfordringene. Ingen dager er like.

Utdanning

Jeg gikk først yrkesfaglig utdannelse og tok fagbrev som tømrer før jeg gikk videre på ingeniørutdanningen min. Det å ha et fagbrev i bunn er noe jeg har hatt svært stor nytte av i mitt arbeid. Den største utfordringen for mange ved å bli ingeniør er nok matematikken og statikken. Dette er fag det må jobbes mye med for å forstå, samtidig får du en mestringsfølelse når du klarer det. Jeg hadde egentlig tenkt å utdanne meg til lege da jeg gikk på ungdomsskolen, men ble bitt av byggebasillen da jeg hadde sommerjobb som tømrer. Overgangen fra yrkesfaglig utdanning og jobb som tømrer til ingeniørutdanningen var en stor endringsprosess. Det var en del år siden jeg hadde hatt matematikk og ikke i nærheten av så avansert som det vi hadde på ingeniørutdanningen. Men, med mye hardt arbeid og et godt studiemiljø så gikk det veldig fint. Jeg ble faktisk så interessert i mitt felt at jeg valgte å gå videre på en MSc ved universitetet i Liverpool. Denne holder jeg nå på med ved siden av mitt daglige arbeid som ingeniør.

Om meg

Utenom jobb og studier så tilbringer jeg tid med min familie. Vi er mye på hytten som vi har utenfor Bergen hvor det går mest i fisking og sjøliv. Av TV series så er vel Breaking bad og Game of Thrones favorittene. Jeg gjør en del hjemme i huset mitt i forhold til oppussing og leier ut noen leiligheter som krevet litt vedlikehold iblant. Jeg brenner virkelig for yrkesfaglig utdanning og mener nødvendigvis ikke at ingeniørutdanning alltid er det beste. Det er viktig med en solid faglig bakgrunn fra byggeplass for å bli en god ingeniør.