Stine Kvalø Nordseth

Prosjektleder - Nord-Trøndelag Energiverk

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Teamarbeider, Barn, Fargeblyanter

Jobb

Jeg er utdannet byggingeniør fra NTNU med spesialisering innen vassdragsteknikk. Jeg arbeider i NTE med våre vassdragsanlegg. NTE har mange kraftstasjoner og dammer som jeg får lov til å være med å bygge og rehabilitere. Pr våren 2015 skal jeg starte opp med å rehabilitere dammen på Holden i Verran kommune. Dette er et prosjekt som kommer til å ta flere år. Min oppgave er å være prosjektleder. Det jeg setter aller mest pris på med jobben min, er at jeg får være både ute på anleggene og inne på kontoret, og at det er mange sider ved sakene jeg arbeider med, slik at jeg blir utfordret på å snakke med alle involverte og finne den beste løsningen for helheten.

Utdanning

Jeg viste tidlig at jeg kom til å utdanne meg som ingeniør eller teknolog fordi jeg alltid har syntes matematikk på skolen var artig. At jeg valgte Bygg- og Miljøteknikk på NTNU var fordi denne linja hadde flest fagretninger å velge i (slik at jeg kunne utsette det endelige valget til 1-2 år ut i utdannelsen). På dette tidspunktet viste jeg jo ikke hva jeg hadde lyst til og om ingeniørstudiet var riktig. At det ble spesialisering innen vann kom både av flinke forelesere på studiet og at vann er en ressurs som skal fordeles. Først trodde jeg at det var vann- og avløpsingeniør jeg skulle bli. Det var helt til jeg hadde sommerjobb på universitetet i Graz i Østerriket. Her fikk jeg være med å arbeide på en dam på 2000 meters høyde med alpetoppene på 3000moh rundt dammen badet i sol. Akkurat da ble det vassdragsteknikk! :) Det som også er bra med å arbeide med vann er at kunnskap om vann trengs overalt i verden. I Norge kan man arbeide i de store byene, men også overalt i Norge. Vannkompetanse trengs der hvor kraftverkene finnes, og i alle kommuner. For å ikke snakke om resten av verden!

Om meg

Jeg og samboeren min, Arild, har to gutter på 1 og 4 år (pr. våren 2015). Vi liker å være ute eller leke med lego inne. Jeg spiller volleyball og liker og være på tur - både med ungene men også på litt lengre turer. Strikkepinnene og symaskina er også kjære eiendeler.