Svein Erik Evju

Electrical Design Engineer - Sperre AS

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Vind i håret, Bokorm, Digital, Musikk på øret, Håndverker, Katt, Casual, Laid-back, Espresso, Teamarbeider, Ettertenksom

Jobb

Jobber med utvikling av elektriske systemer og elektronikk for ROV (Remote Operated Vehicle). Allsidig arbeid der jeg får drive detaildesign av nye elektronikk komponenter, samt mer overordnet systemdesign. I en liten bedrift som denne er det også god bruk for min praktiske bakgrunn, og det er ofte at jeg må ut å skru litt og teste utstyr.

Utdanning

Min utdanningsvei var nok noe tilfeldig, men jeg har alltid vært drevet av at jeg liker å lære og jeg liker nye utfordringer. Jeg har alltid hatt en interesse for tekniske og naturvitenskapelige fag, men tenkte aldri at jeg ville bli ingeniør i min ungdom. I min ungdom var jeg ganske rastløs og ble litt skolelei, og ville gjøre noe praktisk og ut i arbeidslivet å tjene penger. Valget mitt falt derfor på å gå elektrofag på videregående og endte opp med fagbrev i elektro. Dette syntes jeg var veldig spennende utdanning og det var artig å ut å jobbe litt i praksis og få litt ansvar. Etter å ha jobbet en stund bestemte jeg meg for at jeg ville lære og jeg trengte nye utfordringer og endte dermed opp med å ta en bachelor grad i elkraft på en ny forsøksordning for personer med fagbrev kalt Y-veien i Porsgrunn. Denne utdanningen gav mersmak, bade fordi det jeg lærte var interresant, men også fordi utdanningen gav meg friheten til å studere slik jeg syntes var best for meg. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ta mer enn denne utdanningen, men etter endt utdanning følte jeg fortsatt at jeg hadde mer å lære og valgte derfor å gå videre på en mastergrad på NTNU. Selv om utdanningsveien min ble til litt underveis så har jeg aldri angret på den, men jeg har også sett underveis at det er utrolig mange andre spennende utdanninger der ute og det er fortsatt mye jeg gjerne skulle lært.

Om meg

For tiden er jeg familiefar og det må vel for tiden anses som min hovedhobby, men jeg liker generelt å være aktiv og å ha noen prosjekter å jobbe med på si. Jeg liker å jobbe med hendene og bruker en del tid på å snekre og jobbe i hagen, men jeg liker også å komme meg ut i naturen og driver litt smått med jakt og fiske når jeg har tid. Jeg har også blitt mer interessert i å drive med idrett med tiden, og mine favoritter er forskjellige typer vinteridretter så som langrenn og telemarkskjøring med en og annen topptur, og på sommern går det mye i sykling, helst i bratt terreng. Ellers liker jeg å lese, lage god mat og høre på musikk.