Svein-Olav Torø

Daglig Leder - Kongsberg Innovasjon

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Våt i håret, Vind i håret, Hund, Sporty, PC

Jobb

Daglig leder i et innovasjonsselskap. Vi jobber med å hjelpe gründere og oppstarts bedrifter slik at vi sammen kan lykkes med å skape nye vekstbedrifter. Mye av jobben går på å vurdere nye teknologiske ideer og det forretningsmessige potensialet til denne teknologien. Møter mange spennende personer som har ambisjoner om å skape noe nytt. En viktig del av jobben er å bidra til at kompetente ingeniører og forretningsutviklere fra de store Kongsbergbedriftene får mulighet til treffe disse personene med spennende nye ideer. Målet er at de store bedriftene skal kunne bidra til å skape fremtidens vekstbedrifter. For å lykkes med dette arbeidet så er det viktig å ha en god teknisk kompetanse samt kunnskap om økonomi og business. Min utdannelse innen verkstedteknisk automatisering samt materialteknologi er et godt utgangspunkt for å lykkes i denne jobben. Det beste med denne jobben er at jeg får muligheten til å jobbe med mange forskjellige mennesker med ulik kompetanse. Og på den måten bidra til å skape spennende bedrifter for fremtiden.

Utdanning

Jeg valgte å utdanne med til ingeniør fordi jeg generelt var nysgjerrig. Jeg ønsket å lære mer om hvordan man designer og utvikler ulike produkter. alt fra enkelt produkter til store konstruksjoner som bruer, oljeplattformer etc. Jeg var spesielt glad i de fagene som hadde en praktisk forankring, som kunne gi meg svar på hvorfor... (Jeg er generelt nysgjerrig av natur) og slet noe mer med de rent teoretiske hvor det var vanskelig å se den direkte nytten. Noe av det som var mest fascinerende ved å studere var at jo mer man lærte og fikk innsikt i så førte det til at man ønsket å lære mer. Så når jeg var ferdig med studiene så var det veldig inspirerende som fersk ingeniør å komme inn i et engineering miljø hvor man fikk utfordringer og lærte nye ting hele tiden.

Om meg

Når jeg ikke er på jobb så er jeg en aktiv familiefar. Jeg liker å trene på ski/sykkel/løping. Samt at jeg er trener for 11-12 åringer på langrenn. Liker spesielt godt å ta med barna ut på tur i skogen, fjellet eller på båtturer med vannski og annen moro på sjøen.