Sven-Ingve Rasmussen

R&D Manager - Honeywell Life Safety Nordics

Liker

Fotballfanatiker, Digital, Musikk på øret, Spiller, Katt, Dress-code, Casual, Gourmet, Kaffe Latte, Traktekaffe, Espresso, Fastfood, PC, Mac, Teamarbeider, Ettertenksom, Forskning, Astronomi, Mote, Fargeblyanter

Jobb

Jeg jobber i dag ved Honeywell Life Safety. Her leder jeg utviklingsavdelingen bestående av 3 SW utviklere, 2 HW utviklere, 2 prosjektledere, 1 produkt spesialist og 1 mekanikk utvikler. Vi utvikler produkter og systemer for Brann ( Paneler, software, transpondere), Nødlys (Paneler, lamper, wireless, LED) og talevarsling (Paneler, mikrofoner, transpondere). Vi tilhører et stort internasjonalt konsern og har teknologi prosjekter i samarbeid med Honeywell i mange europeiske land. Jobben min er veldig variert innen teknologiledelse, samarbeid med den europeiske og den globale R&D organisasjonen i Honeywell Life Safety. Før jeg kom til Honeywell har jeg jobbet som HW utvikler innen forsvars kommunikasjon og Romfarts elektronikk, prosjektleder og leder for forskjellige utviklingsavdelinger ved blandt annet EIDEL, Keytouch osv.

Utdanning

Jeg startet ved Trondheim ingeniør høyskole med mikroelektronikk som studieretning. Etter tre år dro jeg til Skottland og tok Master of Science innen for feltene Nano og Opto elektronikk. Det som inspirerte meg mest under studiene mine var mikro og nano elektronikk og spesielt arbeidet på laboratoriet hvor vi lagde og testet dioder, lasere, fase-modulatorer, transistorer osv. Matematikk er utrolig viktig, (og morsomt) fordi det er verktøyet man må benytte i mange sammenhenger ved utvikling av elektronikk og Software.

Om meg

Utenom jobben så går det mye tid til reising og svømming. Jeg samler også på frimerker og spiller en del sjakk. Mesteparten av fritiden benyttes til å være sammen med min familie. Jeg er gift med en italiener og vi tilbringer en del tid i Italia(Sardinia).