Thomas Frekhaug

Student

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Lagidrett, Våt i håret, Casual, Laid-back, Pratsom, Forskning, Astronomi

Jobb

Jeg jobber nå med Torque vectoring for Revolve NTNU. Revolve bygger en racerbil som har fire elektriske motorer, og torque vectoring algoritme som tillater differensiell styring av disse motorene. Fordelene med en slik algoritme er at man kan bruke motorene til svinge bilen ekstra mye ved å gi på mer kraft på f.eks ytterhjulene i en sving. Oppgaven er i utgangspunktet kun en reguleringsteknisk oppgave, men det krever god kunnskap rundt både det elektriske og dynamiske ved bilen. Uten en god forståelse for hvordan bilen fungerer, så er det umulig å klare å estimere dynamikken til bilen. Så jeg jobber også tett på med dem som designer elektriske kort og hjulopphenget, slik at jeg alltid vet hvordan bilen jeg jobber på ender opp. Det beste med denne jobben er at det er ekstremt utfordrende. Jeg jobber med noe jeg ikke enda har lært på skolen enda, og det krever mye prøving og feiling for å få det til. Det går mye i simuleringer på bilen, og analyse av disse dataene.

Utdanning

Jeg valgte å studere Kybernetikk og robotikk egentlig fordi jeg bare syntes at robotikk var ganske kult. Denne utdannelsen er ganske allsidig, og etter endt utdannelse så kan jeg jobbe i nesten alle områder. Jeg syns generelt at fagene er vanskelig. harde pensumfag med mye pugging syns jeg er verst, mens de mer rene matte og fysikkfagene syns jeg er litt lettere. Men alt i alt så er vanskelighetsgraden avhengig av hvor mye arbeid man legger inn i det. Jeg har alltid likt realfag, og spesielt elektronikk. Jeg liker å mekke mine egne maskiner og komponenter, og har en naturlig interesse i realfag. Derfor så har det vært veldig vanskelig for meg å velge en spesifikk utdanning. Jeg har alltid mer eller mindre hatt lyst til å studere alle retningene. Blant annet Fysikk og matematikk, energi og miljø, industriell økonomi og teknologiledelse, maskin og materialteknologi. Jeg ender nok opp med å ta fag fra alle retningene. Overgangen fra videregående var for meg ganske fin, da jeg fikk arbeide mye mer i min stil og med min arbeidsmetode. Dette førte til at jeg tok fagene lettere, og det var mye gøyere å jobbe med skole.

Om meg

Jeg er en aktiv person, og driver med en del sport, blant annet Seilflyging, dykking, alpint, langrenn og sykling. Siden jeg er fulltids student, samt med i Revolve NTNU så driver jeg ikke med noe særlig utenfor det. Men uansett så er det lite jeg ellers ville gjort enn å designe, bygge og kjøre en verdensklasse racerbil.