Tine Lise Larsen Holte

Forsker - GE Healthcare

Liker

Kampsport, Sydentur, Musikk på øret, Håndverker, Hund, Laid-back, Traktekaffe, Fargerik, Teamarbeider, Forskning, Vampyr, Dans, Smykker, Sko, Barn, Fargeblyanter

Jobb

Jeg er ansatt som forsker i Utviklingavdelingen ved Lindesnes Fabrikker. Arbeideshverdagen her består i stor grad av driftsoppfølgning og utvikling av de prosessene vi har ved anlegget. Det betyr f.eks. at man følger opp og assisterer ved uønskede hendelser og gjennomføring av endringer. Vi jobber til enhver tid med å forbedre prosessene gjennom å øke utbytte, redusere tap, forbruke mindre energi, tenke og arbeide smartere/enklere og ellers redusere kostnader på flest mulig måter. Det beste med denne jobben er at jeg i stor grad har mulighet til å påvirke/bestemme hva jeg ønsker å jobbe med, hvilke problemstillinger jeg vil prioritere og på hvilken måte jeg best kan løse dem. Min arbeidshverdag er i stor grad selvstyrt, og jeg er omgitt av kolleger som er rause med å dele erfaring og støtte når det trengs.

Utdanning

Jeg er nysgjerrig av natur og dermed interessert i å vite hvordan ting egentlig fungerer. Jeg var heller aldri særlig glad i fag med vage løsninger eller såklate "synsefag". Dermed lå realfagene i utgangspunktet nokså godt for meg. Kjemi følte jeg var et artig fag når man først ble vant til tankegangen i faget. Det handlet stort sett om logisk tenkning og en liten dosk husk! Jeg begynte på Analytisk Kjemi ved den gang Høyskolen i Agder, men ønsket å kunne drive med forskning og fortsatte med Mastergrad i Organisk Kjemi ved Universitetet i Bergen i samarbeid med HiA. Bachelorstudiet i Analytisk Kjemi var ikke spesielt mer krevende enn realfagslinja ved den videregående skolen. Mastergraden var litt mer krevende og der fikk jeg igjen for å mangle god studieteknikk. Men idag er jeg veldig glad for at jeg tok meg strevet med å gjennomføre Masteren, siden det har bidratt til at jeg i høy grad har kunnet velge hva jeg har lyst til å jobbe med!

Om meg

Jeg er født og oppvokst i den lille sørlandsbyen Mandal. Her bor jeg med mann og to barn og god tumleplass i hagen. Når jeg ikke bruker tid på jobb, går det nødvendigvis mye tid til familie og husstell. Den vanlige frasen "tidsklemme" er noe jeg som småbarnsforelder har skjønt litt mer betydningen av. Men jeg ser på meg selv som en kreativ person som liker å sysle med mye rart, alt fra strikking til kjøkkenhage, scrapbooking og glassfusing. Jeg liker hjemmelagde saker, og har en iboende trang til alltid å skape noe. Av de mer litterære interessene, ligger fiction og science fiction mitt hjerte nært. I filmverdenen er dramafilmer ingen innertier for min del, her må det helst adrenalin og/eller eventyr til for at jeg skal nyte tiden. Ellers er jeg for det meste med på det meste! ?