Tone Ranheim Rolfstad

Prosjektleder Kommuneutvikling - Krødsherad kommune

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Backpacker, Quiz, Brettspill, Bare tommeltotter, Casual, Sporty, Te, Fargerik, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Biologi, Dans, Design, Barn, Interiør, Arkitektur

Jobb

Som naturforvalter med en bred prosjektledererfaring så jobber jeg nå med utviklingsarbeid i kommunen. Alt fra etablererveiledning og næringsutvikling via bygdeutvikling og landbruk til planarbeid i kommunen. Hvordan skape en langsiktig god utvikling for kommunen under Norefjell? Hva vil folk utvikle? Hvordan kan næringslivet styrkes? hvordan kan landbruk og utmarksbaserte opplevelser samhandle mer med reiselivet? og hvordan kan vi synliggjøre de kvalitetene det er å bo og jobbe her?

Utdanning

Det lureste med utdanningen min er evnen til å tilegne meg ny kunnskap, og kunne sette meg inn i nye problemstillinger. Jeg var veldig glad i matte og naturfag på ungdomsskolen. Det er enkelt med formler og systemer som gjør at man får et svar med to streker under. Jeg valgte derfor fordypning i både matte, kjemi og fysikk. Det gikk bra det, men jeg så at biologi - faget interesserte meg mer. Så jeg valgte derfor å gå videre på Naturforvaltning på Ås. Jeg hadde stor nytte av å ha fordypning kjemi og matte på vgs. Da var ikke disse fagene så vanskelige på universitetet. Jeg har alltid vært glad i å være på fjellet, og drømte om en jobb der jeg kunne bruke fagkunnskapene mine til en god forvaltning av naturressursene. Det har jeg fått idet jeg har jobbet med mange ulike prosjekter i samhandling mellom bønder, grunneierlag, grundere og det offentlige. Særlig har jeg jobbet med utvikling av innlandsfisket og andre utmarksbaserte naturopplevelser. Underveis har jeg derfor lært mer om prosjektledelse, styrearbeid og organisasjonsarbeid. Så i kombinasjon med en realfaglig utdanning, så er det nyttig å kunne for å kunne koble ulike folk som vil utvikle noe.

Om meg

Jeg er glad i å være ute og å gå i fjellet. Aller best er det å nå noen topper, da det er en god praktisk øvelse i å nå sine mål. utsikten fra toppen over et flott landskap er også en god belønning. Det er også givende å være med barn og unge i sine aktiviteter, og særlig er 4H en organisasjon som bidrar til et klart hode, varmt hjerte, flinke hender og ei god helse. Unger fra 10 til 18 år er i samme klubb og blir gode på samhandling på tvers - det liker jeg.