Tonje Hanum Padøy

Senior produksjonsingeniør - Equinor

Inviter

Rollemodellen er i fødselspermisjon og kan ikke inviteres.

Jobb

Jeg fikk sommerjobb i Equinor etter at jeg var ferdig med tredje året på petroleumsteknolgi ved Universitetet i Stavanger, og jobbet her begge sommerne før jeg var ferdig med masteren. Videre fikk jeg tilbud om å skrive master oppgaven min for Equinor. Like før jeg startet å skrive master oppgaven min var jeg på jobbintervju i Equinor og fikk tilbud om jobb som reservoaringeniør. Jeg jobbet som reservoaringeniør i tre år før jeg gikk over som produksjonsingeniør. Endring i arbeidsoppgaver var positivt for å få litt mer bredde. I dag jobber jeg som produksjonstyrer på Statfjord B. Kort fortalt er jobben min i hovedsak å optimalisere brønnene på Statfjord B - slik at vi produserer mest mulig olje og gass. Det er en dynamisk jobb hvor jeg samarbeider med flere andre fagretninger.

Utdanning

Det var egentlig litt tilfeldig. Jeg begynte å studere miljøfysikk på Universitetet for Miljø- og Biovitenskap på Ås, som også er et ingeniørstudie. Etter å ha pratet med venner som gikk på petroleumsteknologi i Stavanger, syntes jeg dette hørtes enda mer spennende ut og jeg fortsatte derfor på petroleumsteknologi i Stavanger etter tre semestre på Ås. Jeg valgte å ta master i reservoarteknologi. Studiet krever helt klart en innsats. Men vi laget gode kollokviegrupper i studietiden, noe som gjorde lesingen kjekkere og lettere fordi vi kunne hjelpe hverandre. Og når man først får litt forståelse for fagene blir det lettere å legge inn den ekstra innsatsen som skal til for å få enda bedre forståelse.

Om meg

Jeg er født og oppvokst i Stavanger, men har bodd ca 4 år i utlandet tilsammen iløpet av livet så langt. Utenom jobb driver jeg mye med frikjøring på ski, og kjører blant annet norgescupen i frikjøring. Jeg driver også med surfing, sykling og mye annet som er gøy. Det går helt fint an å kombinere hobby med både utdanning og jobb. Ellers er jeg veldig glad i å reise rundt i verden, både for å oppleve andre kulturer og for å få fine naturopplevelser enten på snø eller i vann.