Tor Olav Berg

Stipendiat - Universitetet i Tromsø

Liker

Bokorm, Musikk på øret, Katt, Casual, Traktekaffe, Te, Ettertenksom, Forskning, Biologi, Fargeblyanter

Jobb

Jeg jobber som stipendiat ved Universitetet i Tromsø ved Institutt for Kjemi. Jeg holder på med en doktorgrad i strukturbiologi/molekylærbiologi der hovedfokuset er sukkersyntetiserende enzymer fra marine kilder. Mye av arbeidet går ut på å produsere enzymene vi er interesserte i og karakterisere dem. Vi er spesielt interessert i den tredimensjonale strukturen av enzymene, for å finne ut av dette bruker vi en teknikk som heter røntgenkrystallografi. I denne jobben bruker jeg og videreutvikler det jeg har lært meg under utdanningen og det beste med jobben er at det alltid er noe nytt å finne ut eller lære seg.

Utdanning

Når jeg begynte på videregående var jeg ganske sikker på at jeg ikke skulle fortsette med realfag, men på grunn av engasjerende lærere fikk jeg åpnet øynene mine for hvor fantastisk denne kunnskapen er. Jeg fortsatte videre til universitetet med kjemi der jeg har spesialisert meg på biokjemi og strukturbiologi. Kjemi i seg selv er et fantastisk fag hvor du lærer hvordan verden er bygd opp og hvordan atomene kan settes sammen for å lage nye stoffer. Jeg spesialiserte meg innen biokjemi og strukturbiologi fordi jeg synes de kjemiske reaksjonene som skjer i kroppen er kjempeinteressante og spesielt proteiner er fasinerende i hvordan de katalyserer alle de ulike reaksjonene.

Om meg

Jeg er opprinnelig fra Klæbu, en kommune utenfor Trondheim og jeg flyttet til Tromsø høsten 2011 for studier. Jeg har brukt tiden min her på studier og jobbing på Nordnorsk Vitensenter. På fritiden liker jeg å lese bøker, er spesielt fan av Neil Gaiman, og finne mer ut av denne plassen jeg har flyttet til.