Tor Peder Lohne

Ordfører - Drangedal kommune

Liker

Utendørs, Casual, Forskning

Jobb

Som ordfører er jeg øverste politiske leder i kommunen. Den mest "grunnleggende" arbeidsoppgaven er egentlig å lede møtene i kommunestyret og å representere kommunen på mange forskjellige arenaer, men arbeidsoppgavene er så mange og så varierte at det er nesten umulig å gi en beskrivelse av hvordan en typisk arbeidsdag er! Med teknisk- naturvitenskapelig utdanning har jeg gode forutsetninger for å sette meg inn i mange saker som kommunen driver med; alt fra de mest konkrete ting som utbygging og vedlikehold av veier, vann og avløp, renovasjon, barnehager, skoler, sykehjem osv - til de mer overordnede problemstillingene og mulighetene - som hva vi vil med kommunen vår, hvordan vi skal få til økt bosetting, økt aktivitet i næringslivet og mange, mange andre ting! Det beste med jobben er at jeg får treffe veldig mange dyktige og hyggelige mennesker, som på hver sin måte bidrar til å gjøre vår kommune til et bedre sted - hver dag!

Utdanning

Jeg valgte disse utdanningene fordi jeg er nysgjerrig på både miljø og teknologi. Dessuten liker jeg å ha mulighet til å være utendørs. Noen fag var mer krevende enn andre, slik tror jeg det er i alle utdanninger. Det jeg har lært er at ingenting er for vanskelig dersom man virkelig vil noe. Jeg tror noen ser på realfag og teknologisk utdanning som "for vanskelig". Når man tror noe er vanskelig så er det gjerne bare fordi noen har sagt at det er det, men det vet man ikke før man har prøvd. Matte og fysikk på videregående var interessant, men matten var veldig "teoretisk" og utstyret vi hadde i fysikklaben var gammelt. Jeg slet med motivasjonen, og jeg fikk ikke spesielt gode karakterer, men har likevel - gjennom engasjement og hardt arbeid - fått veldig spennende jobber!

Om meg

Jeg har samboer og tre barn. I tillegg til å være med familien, så liker jeg å jakte, fiske, dra på konsert eller å "løse verdensproblemer" sammen med gode venner.