Tora Marie Sund

Testingeniør - Kongsberg Norspace

Inviter

Rollemodellen er i permisjon og kan ikke inviteres.

Liker

Utendørs, Bokorm, Quiz, Musikk på øret, Brettspill, Synger, Katt, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Superhelt

Jobb

Jeg jobber med utvikling av testsystemer og sluttest for elektronikk som skal opp i satellitter. En typisk dag for meg kan variere endel. Jeg må f.eks: - Lage forslag til systemer som kan teste det kunden ber om - Skrive prosedyrer for hvordan jeg skal teste alt - Finne instrumenter som passer - Porgrammere kode for å styre instrumenter og snakke med produktet - Være med på møter - Verifisere at alt virker som det skal - Analysere resultater - Skrive rapporter - Være med på tester som: vibrasjon, vakuum og elektromagnetisk kompabilitet Jeg har fått bruk for mye av det jeg lærte i studiene, og jeg har måttet lære meg flere ting underveis. Jeg synes det er veldig gøy når ting går som planlagt, og det jeg har laget virker, men det er også interessant når noe feiler og man må jobbe sammen med andre for å løse problemer. Jobben kan være utfordrende noen ganger, men det er alltid moro å komme på jobb. Og så er det selvfølgelig kult å være med på å lage utstyr til verdensrommet!

Utdanning

Da jeg var liten ville jeg enten bli operasanger eller jobbe for NASA, men pappa sa alltid at jeg måtte få meg et skikkelig yrke, så jeg valgte å gå yrkesfag. Jeg gikk først 2 år på elektrolinjen på videregånde. Vi var 15 elever, flest gutter. Etterpå fikk jeg lærlingplass og tok fagbrev i produksjonselektronikk. Jeg fikk ikke jobb videre i samme bedriften, og gikk derfor tilbake til skolebenken med Forkurs til ingeniørfag på høgskolen. Siden jeg allerede hadde fagbrev i elektronikk, valgte jeg å søke på ingeniørstudier for elektronikk. På høgskolen var vi bare 10 elever i klassen, også her flest gutter. Jeg syntes det var spennende med matematikk og elektronikk, litt vanskelig med fysikk og kjemi, og veldig moro med prosjektoppgaver og laboratoriearbeid. Jeg ble særlig interessert i programmering. Vi hadde en prosjektoppgave i 3. klasse som gikk ut på å lage en mobilstyrt robot; Det å samarbeide om å løse en prosjektoppgave, og få brukt flere fag i sammenheng, er kanskje det jeg husker som mest moro fra studiene. Dette overrasket meg litt, da jeg på ungdomsskolen og videregående ikke likte å være med på prosjektoppgaver. Jeg ville gjerne ha all æren for det som ble gjort, og var ikke særlig flink til å samarbeide. Nå synes jeg det er kjempegøy å samarbeide med andre. Underveis i studiene lurte jeg flere ganger på om det faktisk var dette jeg ville bli. F.eks. syntes jeg programmeringsfagene var veldig gøy, så kanskje jeg heller skulle blitt noe innen mediadesign eller data? Men det å lage noe fysisk av elektronikken, og få det til å virke med programmering, var egentlig mye mer moro enn å bare sitte foran PCen og programmere. Pluss at vi var veldig gode venner i klassen min. Nå angrer jeg ikke på studievalget mitt.

Om meg

Jeg vokste opp i en bygd på Vestlandet, hadde et studieopphold på Sørlandet, og flyttet til Horten uten å kjenne noen her. Jeg begynte å synge i kor for å få venner. Jeg er veldig glad i musikk, så jeg drar gjerne på konsert. Når jeg har litt for mange tanker i hodet, tar jeg med iPoden på en løpetur i skogen og får frisk luft til hjernecellene. Jeg liker å lese (helst krim), gå på kino (helst superhelt-filmer), spille brettspill (helst kunnskapsspill) og reise på tur med venner (både på ferie til utlandet og på hyttetur i fjellet). Jeg har en kul katt, en liten leilighet og en helt OK bil. Jeg er med på det meste som blir foreslått; Hverdagen trenger ikke alltid være så veldig gjennomtenkt.